Helsingin poliisin ”Murharyhmä” sai Oikeustoimittajien Valokeila-palkinnon

1.12.2009, 10:33
Mika Lahtonen

Oikeustoimittajat ry:n julkisuuspalkinto, Valokeila, myönnettiin tänä vuonna Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosyksikölle.

Perusteluiden mukaan Helsingin rikospoliisin väkivaltayksikkö on tiedottanut vuonna 2009 sattuneista isoista rikostapahtumista asiallisesti ja kattavasti. Erityisesti tiedotuksen onnistumisina voidaan mainita kidnappausjuttu tilanteen ratkeamisen jälkeen, hoitajamurhat sekä useat paritusjutut.

Tiedotteet ovat olleet ymmärrettäviä ja riittävän laajoja. Tutkinnanjohtajilla on myös riittänyt kärsivällisyyttä vastata toimittajien lisäkysymyksiin. Esitutkintamateriaalien suhteen ei ole esiintynyt julkisuusongelmia.

Sumuverho lähdesuoja-toimikunnalle

Oikeustoimittajat ry on myöntänyt Sumuverho-palkinnon lähdesuojan romuttamista ehdottaneelle sisä- ja oikeusministeriön toimikunnalle. Palkinto myönnetään salailukulttuurin edistämisestä.

Oikeustoimittajien mukaan poliisin toimivaltuuksia pohtineen toimikunnan ehdottamat muutokset romuttaisivat käytännössä toimittajien lähdesuojan. Toteutuessaan ehdotus heikentäisi tiedotusvälineiden mahdollisuuksia tuoda yleisön tietoon täsmällistä tietoa yhteiskunnallisista epäkohdista. Ilman lähdesuojaa pimentoon olisivat jääneet esimerkiksi Soneran teleurkinta sekä Destiaan ja Patriaan liittyvät rikosepäilyt.

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot