Body-tagin alkuskriptit

Kommentoi: Miten uudistamme Alibia?

Alibin toimitus toivoo kaikilta lukijoiltamme mielipiteitä lehtemme sisällöstä ja ulkoasusta. Alibi uudistuu, mutta nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen. Mitä pitäisi lisätä, mitä poistaa? Haluatko ulkoasun toisenlaiseksi? Minkälaisia kuvia? Mitä mieltä vitsipalstasta? Haluatko lukea myös ulkomaan rikostarinoita? Kenet haluaisit lehtemme uudeksi kolumnistiksi? Pitäisikö poliiseista olla enemmän juttuja? Entä vangeista? Reportaaseja rikollisjengeistä? Vähemmän ns. käräjäjuttuja? Enemmän asiajuttuja? Kerro rohkeasti oma mielipiteesi, sillä lukijat vaikuttavat eniten siihen, minkälaista lehteä Sinulle teemme.

Teksti: Alibi.fi

Kommentit

Hyvä lehti näin. Ajankohtainen ja taustoittaa rikokset paremmin kuin mikään hömppähesari.

Takaisin vanhan kunnon Alibin suuntaan, kunnon rikospaikkakuvat takaisin. Jos ei muuten, niin edes mustavalkoisina. Nykyisen päätoimittajan aikana mielestäni mennyt turhan ”kevyeksi” koko lehti.

Säilyttäkää vitsit.

Ja lasten / nuorten tekemistä rikoksista!

Vitsit ja puhelinseksi-ilmoitukset pois, vähemmän poliisiautojen ja käräjäoikeustalojen kuvia. Paluu Antero Maunulan aikaan, enemmän pakolaisten väärinkäytöksistä kertovia artikkeleita, mm. kela-etuudet.

Voisitte esimerkiksi kertoa siitä kuinka mm. pakolaiset eivät tarvitse maksaa huijaamiaan rahoja kelalle takaisin, kun taas suomea hyvin puhuvat saavat petossyytteet yms. kaupanpäälliseksi! Varmaan niitä tapauksia löytyy enemmänkin kuin vain tämä etiopialais rouvan tapaus taannoin. Lukijoita tulisi saletisti lisää kun huomattaisiin kuinka epäoikeuden mukainen maa suomi on!Eläköön sananvapaus!!

Tulee todella outo sivumaku että murhien ja rikosten ohessa kaupataan seksipalveluja tai mitään siihen liittyvää. Kerrotaanhan lehdessänne myös seksuaalirikoksista yms. Voisiko lehdessä mainostaa jotain muuta vähemmän räikeää ja intiimiä asiaa kuin seksi? Mainokset pois!

Säilyttäkää vitsit.
Pistäkää poliisin pikkujuttuisin paikkakuntakohtaiset rajoitukset/minimimäärät. Tylsää lukea pelkästään Helsingin ja Turun jutuista vaikka pohjoisemmassakin on tapahtunut vaikka mitä. Myös ulkomaan juttuja voisi olla, edes yksi sivu kuukauden omituisimmista rikoksista isossa maailmassa.

Keep up the good work.

Oh, ist der letzte sfcdf klein! :-)Seit heuer bin ich ja unter die Campingfans geeagngn – jetzt krieg ich wieder Uralubslust. Aber ich fliege ja auch morgen auf Kurzurlaub, juhu, wenn auch so gaaar nicht Camping) dcbrigens: Wenn die Apfelbluse dir passen wfcrde, dann wfcrde sie wohl auch mir passen – und dann wfcrd ich sie nicht hergeben! ;-)LGS

Vitsit ja seksimainokset pois!

Lisää juttuja vanhoista selvittämättömistä rikoksista..

Syväreportaasit järjestäynyyeestä rikollisuudesta kokoluokkaa HS:n kk-liitteen pääjuttu. Juttuja löytyy paljon.

Juttuja missä käytetään useita, myös nimettömiä, lähteitä. Esim. juttu Tienhaarasta oli mielenkiintoinen, mutta oli onneton pintaraapaisu siihen nähden mitä olisi voinut olla. Olisin kaivannut enemmän analyysia kaverista, esim. häntä kuulustelleen poliisit, vanhat kaverit jne. olisivat varmasti antaneet enemmän lihaa luiden ympärille.

Sarjamurhaajajuttuja, joissa toimittaja pyrkii selvittämään, voisivatko joidenkin pimeiden henkirikosten tai kadonneiden taustalla olla suomalainen sarjamurhaaja.

Vapauteen pääsyn jälkeen, mitä on elämässä paremmin ja miksi takasin vankeuteen jos niin on käynyt ? Oppiko selviytyy elämässä vai takasin vankila kierteessä ? Mitä sanoo vanki jos saa uuden asunpaikan toiselta paikkakunnalta ja vanha jää selän taa pysyvästi ? UUSI ALKU KAIKESSA ? ASUNTO,TYÖ,PERHE ?

Pedofiliaa, eli lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä tapahtuu vyosittaina satoja lastenkodeissa, sijaisperheissä, uskonyhteisöissä, rippileireillä, urheiluseuroissa, tanssikursseilla, kuten olemme saaneet viimeaikoina lukea lehdissä.

Suomen Delfins ry järjestössä otetaan kantaa sekä tyttöihin, että poikiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.
——

Erityiskiitos tuoreimmasta lehdestä. Aloitin tilauksen pari lehteä sitten ja kun ensimmäinen lehti tuli luukusta niin kaduin tilausta köyhän asiasisällön ja pienen kuvamäärän takia. Nyt oli tilanne aivan toinen; oli paljon kuvia ja kattavasti asiaa tuoreista kuin myös vanhemmista ”legendaarisista” rikoksista. Tilaus jatkuu.

Siis ”valmiita” juttuja eikä näitä ”lehtemme painoon mennessä” odotamme tuomioistuimen päätöstä tms…. Toisaalta tuollatavoinhan saa rakennettua jatkojännäreitä/ uusintoja/ kerrattua/ vatvottua iänikuisia tapauksia loputtomiin; journalismia sekin…

Vasikka-juttu oli äärimmäisen mielenkiintoinen, kuten lehti muutenkin, lukuunottamatta ärsyttävää yleistystä: ”mies mies mies”.. Naisetkin tekevät rikoksia ja vasikoivat, oletettavasti jopa useammin kuin miehet. Naiset lukevat myös Alibia, joten heitä voisi ottaa enemmänm huomioon. Muuten ei valittamista 🙂

Oikeusministerin haastattelu Suomessa annettavista liian lievistä tuomioista, ehdollisista, ns. elinkautisista, vankien lomista ym. Mitä näille ollaan tekemässä eduskunnassa jos yhtään mitään.

Tilastoja siitä, kuka niitä rikoksia tekee. Mistä maasta ovat, minkä verran suomalaisia, miesten ja naisten lukumääräinen suhde. Mielialatutkimuksesta tietoa, esimerkkilausuntoja niistä (ilman tunnistetietoja). Kuuluisia henkirikoksia muista Pohjoismaista.

Jalutsin jutut ovat ihan vain lehdentäytettä. Turhia jorinoita.

Juttuja suomalaisesta oikeuslaitoksesta ja poliisista. En tarkoita sankarijuttuja vaan miten systeemi oikeasti toimii – tai ei toimi.
Monille lukijalle ja toimittajalle tuntuu olevan epäselvää, että poliisi tekee esitutkinnan tai lopettaa koko tutkinnan oman fiiliksen mukaan. Syyttäjä nostaa jutun tai ei nosta. Käräjäoikeudessa tuomari päättää mitä tehdään, luetaanko todisteita jne. Yksi henkilö, tuomari, tekee päätöksen tuomiosta.
Koko systeemi on siis melko lailla erilainen kuin telkkarissa. Paljon mielenkiintoisia juttuja!

Kertokaa rankoista jutuista ja niiden tekijöistä. On hyvä, että joku kertoo faktat tässä punavihreyden syövyttämässä sensuurimediakulttuurissa!

Lehteen osio, jossa kerrotaan edellisen numeron juttujen tuomiot.

Vanhoista henkirikoksista enemmän juttuja. Myös ulkomaisista.

Niin ja piti vielä sanomani, että sieltä ulkomailtakin vois JÄRJEN KANSSA poimia ne kiinnostavimmat ja kohuttavimmat tapaukset, kuitenkin niin, että kotimaisista tapauksista ei karsita.

Vitsit pois, Jalutsille kenkää, oikeusjutut pysykööt, fakta on aina faktaa ja ilman faktaa tätä lehteä ei ole. Kuvia enemmän jos siihen on mahdollisuus. Ulkoasu on kieltämättä hieman sutaistun oloinen.

Ehkä ”kiertävä kolumni” olisi hyvä. Siinä voisi vuorotellen kirjoitella niin vangit, vanginvartijat, kuin poliisit.

Lisätkää taas kuvia kuten 90 luvulla oli Alibi lehdessä! se tois lisää lukijoita.

Luin viestiketjua ja jäin ihmettelemään mikä on ad. Toimittajako..

Alibi on aivan loistava lehti. Saisi ilmestyä vaa useammi

Mikkelinvankila on avannut uuden viime vuonna valmistuneen puolen vangeille.

Käykäähän räpsimässä pari kuvaa että näkee millaisessa lukaalissa siellä lusitaan 😉

ei missään nimessä vähempää käräjä juttuja. Ne on kuitenkin sitä totista totta, mitä on tapahtunut. Todella häiritsevää on se, minkälainen tuomio teoista on annettu.
Ehdotankin siis jos jutun tuomio tulee jo alibin mentyä painoon, seuraavassa numerossa olisi edellisen numeron kysymysmerkiksi jääneet tuomiot.
ja ei, ei ulkomaan uutisia. tylsää kun ei ”kosketa” itseään millään tapaa. Asiajututkin ovat OK, kiitos vasikointi artikkelista, se oli suorastaan hulvaton !

Me ”Vanhat venkulat” ei jakseta enää kuunnella/lukea ”nappi-poikien ääliömäisiä tekoja! Saatansnammen eikö rottinki” pure vai täytyykö tulla STN:n kakaroita paimentamaan. EX-Kako.!

Ulkoasu on parantunut viime aikoina mutta on edelleen surkea. Vaihtakaa AD kokonaan.

Vitsit myös pois kokonaan. Lehden uskottavuus kärsii niistä.

Samaa mieltä kuin mitä kommentissa nro.19 sanottiin. Eli ne täysin turhat puhelinseksi mainokset pois viemästä tilaa lehdessä! Jokainen kuitenkin nykyään löytää halvemmankin tavan (netistä) saada tyydytystä kuin soittamalla niihin ylikalliisiin numeroihin. Maksan lehdestä vaikka euron enemmän jos ne mainokset poistuu!

Muuttakaa sitä siihen suuntaan mitä lehti oli 80-luvulla ja 90-luvun alkupuolella. Silloin lehti oli parhaimmillaan ja niitä lehtiä luetaan vieläkin.

Yksityisen turvapuolen rooli rikollisten kiinnisaannissa on korostunut viime vuosina huomattavasti, samoin kuin yksityisen turvapuolen asema yjt-tehtävissäkin jljv-kohteiden myötä. Näistä ei ole kuitenkaan kirjoitettu juuri mitään. Jonkinlaista juttua erityyppisistä vartijahommistakin olisi kiva joskus nähdä.

Mulla on tallessa Alibeja siltä ajalta, kun ne oli ilman vitsipalstaa ja noita mauttomia pornomainoksia. Tallessa on myös numero, jossa kerrotaan, että ”aikuisviihdettä ei lehtemme sivuilla tulla koskaan näkemään”.

No kas, kuinka kävikään? Jos ottaisitte sen nyt eka pois. Sitten sen vitsipalstan. Sen jälkeen on taas monta hyvää sivua järkevien juttujen julkaisuun.

Painakaa jutut vasta tuomion jälkeen… ärsyttää lukea aina ”lehtemme painoon mennessä …tuomio ensi viikolla”

Henna Kalinainen kolumnistiksi kertomaan ajaTuksuaan…

Muuttakaa koko lehti fiktiiviseksi jännityslukemistoksi. Ei enää entisen tyyppistä lehteä.

Järjestäkää liivijengeille kilpailu romanirikollisten rankaisussa. Voittaja saa vuoden lopussa pokaalin kerhotiloja koristamaan, sekä parin aukeaman pr-tilaisuuden lehden sivuilla.

Numerotilit, kuinka hankkia. Tietokonerikollisuus. Sossun lainvastaiset päätökset.

olisi kiva lukea perinpohjaisempia juttuja jengeistä ja erinlaisista rikollisuus kulttuureista esim. Japanin Italia ym. Ym.Suomalaisista kovan luokan rikollisista olisi myös kiva lukea tarkempia taustoja

Lisää hymyn suuntaan niin on varmasti yksi tilaaja vähemmän.
Lisää juttuja järjetäytyneestä rikollisuudesta.
Tarkempia juttuja rikollisen entisistä rikoksista. Taustoja ynnä muuta

Enemmän laajoja raportteja ja ”pimeitten” juttujen kertauksia/tietoa edistymisestä. Lisää juttuja ”rikosharrastajan” näkökulmasta/mahdollisesti yhteistyötä jonkun rikospalstan/portaalin kanssa.Noistahan irtoaisi uudentyyppisiä juttuja vaikka kuinka paljon. Uusi kolumnisti voisi hyvinkin olla joku kynästään taitava, asioita seuraava ja selvää ottava ”harrastelija”, joka toisi uusia näkökulmia asioihin, aihealue kun on kuitenkin melko ”raju”. Asialinjan säilyttäminen jutuissa lienee kuitenkin tärkeintä ja ehdoton faktoissa pysyminen.

Suomessa on todella laajasti piilokorruptiota, hyvä-veliverkostoja alkaen kuntien hankkimista palveluista päätyen politiikkaan.
Tutkivaa journalismia, ei sensaatioita.

Tehkää siitä kuin Seura, siis perhejuttuja,avioeroja ja paljon ristikoita.