Body-tagin alkuskriptit

Pankki siirsi pariskunnan tilille vahingossa yli 100 000 euroa – ehtivät hassata lähes koko summan

Yhdysvalloissa on saatu päätökseen poliisitutkinta liittyen hieman erikoisempaan varkaustapaukseen. BB&T-pankki siirsi vahingossa kolmekymppisen pariskunnan tilille 120 000 dollaria eli noin 110 000 euroa. Rahat olisivat kuulunneet erään investointifirman tilille. Siirto oli tapahtunut 31. toukokuuta ja pariskunta nosti koko summan 20. kesäkuuta.

Pankissa virhe havaittiin vasta kolmen viikon kuluttua. Pennsylvanian osavaltiossa asuva pariskunta ehti sillä välin laittaa lähes koko summan haisemaan. Oli ostettu moottoripyörää ja jos jonkinnäköistä käytettyä autoa. Lisäksi he olivat antaneet ystävilleen noin 14 000 euroa auttaakseen heitä talousvaikeuksissa.

Kun pankki huomasi virheellisen siirron, sieltä otettiin luonnollisesti asiakkaisiin yhteyttä. Pariskunta oli ensin sovittelevalla kannalla ja lupasi miettiä keinoa summan takaisinmaksamiseksi. He eivät kuitenkaan enää vastanneet pankin puheluihin, ja asiasta tehtiin rikosilmoitus.

Pariskunta on ollut pidätettynä. Kumpikin on kuulusteluissa myöntänyt käsittäneensä, etteivät rahat kuuluneet heille. Kaksikko on päästetty vapaalle jalalle takuita vastaan. Seuraavaksi edessä on syytteiden nostaminen varkaudesta.

Asiasta uutisoi muun muassa The Sun.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: varkaus