Vesa Keskisen haastattelu: ”Tämä piina ei unohdu koskaan!”

Kyläkauppias Vesa Keskinen kommentoi hetki sitten Alibille tänään Seinäjoen käräjäoikeuden antamaa päätöstä perättömissä raiskauspuheissa. Kaksi naista tuomittiin tänään ehdollisiin vankeusrangaistuksiin perättömistä väitteistään.

19-vuotias nainen tuomittiin 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen väärästä ilmiannosta. Naisen isosisko tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeuteen perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Lisäksi naiset joutuvat maksamaan Keskiselle henkisestä kärsimyksestä 18 000 euroa sekä oikeudenkäyntikulut.

Vesa Keskinen, miten kommentoit oikeuden päätöstä?

– Olo on huojentunut. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Korvauksen summa on merkityksetön kokonaisuuden kannalta.

– Maanantaina 28.05.2007 klo 2.14 maailmani murtui poliisin soittaessa – minua epäiltiin raiskauksesta. Nyt on siitä päivästä kulunut yli 640 päivää. Tänään 27.02.2009 olen ollut löyhässä hirressä 21 kuukautta – yli 15000 tuntia eli lähes miljoona minuuttia.

– Jokainen voi laskea, mikä on saamani korvaus suhteutettuna tähän aikaan ja sen aiheuttamaan tuskaan. Minulle henkilökohtaisesti merkitsee vain totuuden esille tuleminen. Tämä vuoden johtolauseeni on: Totuus ei pala tulessakaan!

– Vaikka totuus onkin nyt tullut ilmi, niin koskaan tämä piina ei unohdu. Ikuisesti minua seuraa saamani leima ja sielussani on pysyvät, synkät arvet, mutta olen luvannut itselleni, että en alistu tämänkään kokemukseni vuoksi kyynisyyteen. Aion olla jatkossakin avoin elämälle ja luotan edelleen hyvyyden ja oikeudenmukaisuuden voimaan.

– Olkoon tämä kauhukokemukseni oppimistarina meille kaikille. Totuus ei pala tulessakaan! Vesa Keskinen vastaa.

”Pahinta oli totuudenvastaisuus”

Miten tästä eteenpäin? Sinut leimattiin virheellisesti raiskaajaksi – rauhoittaako oikeuden päätös mieltäsi, eli pystytkö unohtamaan tapahtuneen?
– Edelleen – tänään 27.02.2009 olen ollut löyhässä hirressä 21 kuukautta –
yli 15 000 tuntia eli lähes miljoona minuuttia.
– Jokainen voi laskea, mikä on saamani korvaus suhteutettuna tähän aikaan
ja sen aiheuttamaan tuskaan. Minulle henkilökohtaisesti merkitsee vain totuuden esille tuleminen. Tämä vuoden johtolauseeni on: Totuus ei pala tulessakaan!
– Vaikka totuus onkin nyt tullut ilmi, niin koskaan tämä piina ei unohdu. Ikuisesti minua seuraa saamani leima ja sielussani on pysyvät, synkät arvet, mutta olen luvannut itselleni, että en alistu tämänkään kokemukseni vuoksi kyynisyyteen. Aion olla jatkossakin avoin elämälle ja luotan edelleen hyvyyden ja oikeudenmukaisuuden voimaan.
– Olkoon tämä kauhukokemukseni oppimistarina meille kaikille. Totuus ei pala tulessakaan!
Uskotko, että maineesi on nyt kokonaan puhdistettu?
– En. Maineesta ei kannata edes puhua, mutta nyt on kyse kunniasta. Käsi isoäitini hautakivellä voin vannoa totuuden!
Mikä oli koko jutussa pahinta?
– Totuudenvastaisuus.
”En pelkää naisia”
Uskallatko enää päästää naishenkilöitä vierailulle?
– Olen kohtalaisen aktiivinen seksuaalisesti ja totaalinen hetero. Elämme vain kerran – eli en pelkää naisia. En uskalla sanoa – tervetuloa! Mutta sanon: TERVETULOA! 🙂
Teksti:Mika Lahtonen