16-vuotias turkulaistyttö asui kadulla 7 kuukautta

Lastenkodista karannut 16-vuotias turkulaistyttö eli yli seitsemän kuukautta kaduilla ja rappukäytävissä.

Nukkui roskalaatikoissa

Turkulaisesta lastenkodista karannut tyttö eli yli seitsemän kuukautta kadulla kodittomana. Hän nukkui yönsä rappukäytävissä ja roskalaatikoissa. Joskus tyttö pääsi yömajaan tai satunnaisten tuttaviensa luo. Myös äiti antoi tytön nukkua kotona muutaman yön. 

Kiista huostaanotosta

Tytön elämä mureni, kun hänet otettiin viranomaisten toimesta huostaan ja sijoitettiin lastenkotiin. Huostaanottoa vastustivat sekä tytön perhe että tyttö itse. Hän ei viihtynyt lastenkodissa lainkaan.

Koeajalla kotona

Tähän asti taipumattomat sosiaaliviranomaiset ovat myöntyneet siihen, että tyttö saa asua puoli vuotta koeajalla kotonaan.

Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

Joutuvatko lapset joskus kärsimään ”hyvää tarkoittavien” viranomaisten toimista? Kommentoi!

Teksti: Alibi.fi

Kommentit

Suurin osa huostaanotoista on turhia ja aiheuttavat vain lisää ongelmia.. omasta kokemuksesta kerron. ja näitä paikkoja pitäisi tarkkailla.. joissakin kun eivät lapset edes saa ruokaa eivätkä vaatteita omistajien piheyden takia……

Minä olen myös karkaillut, minut sijoitettiin kertomatta nuorisokotiin ja olin siellä 10 kk. Sitten jouduin osastolle ja siltä muutin kauas pois kotikunnalta. Nyt elämäni on kunnosa ja olen hyvässä kodissa ja minusta pidetään huolta.. Toivon että kaltaiseni löytävät hyvän paikan asua.. 🙂

ihan samaa mieltä oon et lehmiä noi kaikki sos akat…itel ei oma kohtast kokemust mut nähny vierest ku monta frendii viety ilman mitää järkevää syytä…..

kaik sosiaali ämmät hurjii valehtelijoit ainaki pohjois
karjalas lapsi otetaa huostaa ilman mitään varmaa syytä suututtaa helv…..ja sit joutuu kaiken maailman koteihin

kaik sosiaali ämmät hurjii valehtelijoit ainaki pohjois
karjalas lapsi otetaa huostaa ilman mitään varmaa syytä suututtaa helv…..ja sit joutuu kaiken maailman koteihin

joo kyllä kaikki lastenkodit on ihan paskoja paikkoja.
vapauden ne viranomaiset vie.

sama käyny itselleni…..asuin koko elämäni laitoksissa ja karkailuksi se meni,olin väärin ymmärretty.Nuoria pitäisi kuunnella enemmän,suomen nuoret voivat todella pahoin,missä syy?Miettikää.Nyt jo laitoksesta pois päässyt kolmisen vuotta sitten,mutta ei tunnu elämä sujuvan sen paremmin,huonommin vain.missä se tuki ja turva mitä luvattiin?Miksi on niin vaikeaa saada apua?Miksi aikuiset ovat niin ”kylmiä” nuoria kohtaan,nyt huomaan että oman ikäisiäni eli täysi ikäisiä ”nuoria” voi TODELLA huonosti,kun ei ajoissa tehty mitään.

Surullista!
Pistää joskus vihaksi kun näkee sosiaalitanttojen kiusaavan ihmisiä. Varjelkoon Jumala kenenkään niiden kynsiin joutumasta!

minulle on käynyt aivan samanlailla..huostaanottoni muuttui lopuksi karkailu kierteeksi.minua siirreltiin paikasta toiseen ja tietenkin protestoin vastaan karkailemalla..karkailuni kesti aina väh. kuukauden.olin katkera viranomaisten toiminnasta.nyt jo kaikesta toipunut 2 lapsen äiti..surettaa kun tiedän että kohtalo tovereita on paljon..