19v nainen tehtaili 30 tekaistua Instagram-tiliä ja yritti saada exänsä vankilaan – sai itse linnatuomion

20-vuotias brittinainen on saanut kymmenen kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen piinattuaan ex-poikaystäväänsä lähes puolen vuoden ajan. Lisäksi Courtney Ireland-Ainsworth tuhlasi poliisin resursseja tehtaillessaan turhia rikosilmoituksia.

Kaksikko oli eronnut jo lokakuussa vuonna 2019. Nuori nainen aloitti lokakampanjansa heinäkuussa vuonna 2020. Hän oli tuolloin 19-vuotias. Nainen teki ex-poikaystävästään yhteensä kymmenen rikosilmoitusta. Todisteena hän käytti muka Instagramin välityksellä saamiaan uhkausviestejä. Nainen oli jopa lavastanut teräaseella pahoinpitelyn niin, että hänellä oli esittää kuva, jossa hänellä oli viilto rinnan aluella.

Tutkinnassa kävi ilmi, että Ireland-Ainsworth oli tehnyt 30 tekaistua Instagram-tiliä exänsä nimellä. Koska poliisi joutui odottamaan Instagramin omistavalta Facebookilta tietoja kuukausitolkulla, ex-poikaystävän elämästä tuli yhtä helvettiä. Hänet pidätettiin kuusi kertaa ja hän joutui istumaan putkassa yhteensä 81 tuntia. Miehelle määrättiin myös lähestymiskielto.

Koska mikään ei tuntunut auttavan, ex-poikaystävä määrättiin pysymään kotonaan oikeudenkäyntiä odotellessa. Hänen jalkaansa laitettiin elektroninen seurantalaite. Tapahtumien seurauksena mies menetti myös työpaikkansa.

Naisen asianajaja yritti vedota tämän mielenterveysongelmiin. Tuomari huomioi asian määrätessään tuomiota. Hän ei suostunut kuitenkaan päästämään naista ehdollisella, koska kyse oli pitkään jatkuneesta ja systemaattisesta piinaamisesta.

Lähde: Mirror.

Teksti: Alibin toimitus