Äidille vankeutta päiväkodin johtajattaren lyömisestä

Turkulaisäiti tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen, kun hän löi päiväkodin johtajatarta.

Isku kasvoihin 

37-vuotias nainen iski päiväkodin johtajatarta kämmensyrjällä kasvoihin viime keväänä. Lisäksi hän uhkasi johtajatarta. Hyökkäys johtui siitä, että naisen lapsi oli siirretty päiväkodista sosiaaliviranomaisten huostaan.

Ei kyennyt hakemaan 

Lapsi oli ollut päiväkodin yöretkellä ja hänet oli määrä noutaa aamulla kello 8.30. Äiti kuitenkin soitteli päiväkotiin jo kaksi tuntia aikaisemmin kertoen, ettei hän voi tulla hakemaan lasta sovittuun aikaan. Äiti oli vaikuttanut humalaiselta. Kun äiti tuli hakemaan lastaan kello 11.00, tilanne ajautui huutamisen ja lopulta lyömisen tasolle. Lapsi oli jo sijoitettu tilapäiseen hoitopaikkaan.

Ei ymmärtänyt virkamieheksi 

Turun käräjäoikeudessa äiti väitti, ettei hän ymmärtänyt päiväkodin johtajatarta virkamieheksi. Käräjäoikeus tuomitsi naisen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja laittomasta uhkauksesta 4 kuukauden 15 päivän mittaiseen vankeusrangaistukseen. Tuomio on kuitenkin ehdollinen. Lisäksi naiselle tuomittiin sakkoa ja hänet määrättiin maksamaan korvauksia asianomistajalle. Päiväkodin johtajatar joutui jäämään tapauksen jälkeen sairaslomalle.   

Teksti: Alibi.fi