Alibin keskustelupalsta: Hyväksytkö kuolemanrangaistuksen?

Ota kantaa, pitäisikö Suomessa ottaa käyttöön kuolemanrangaistus.

Kerro oma mielipiteesi ja perustele, olipa kantasi puolesta tai vastaan. 

Teksti: Alibi.fi

Kommentit

Niin siis mikäpä asia tässä maailmassa olisi 100% yksiselitteinen?
Kuolemanrangaistus on peruuttamaton (jos vaikkapa tuomittu myöhemmin osoittautuu syyttömäksi) ja totalitaarisissa valtioissa sillä tavalla voidaan pysyvästi hiljentää hallituksen kannalta hankalia toisinajattelijoita.
Eräs lähi-idän valtio saattaa teloittaa pikkujuttujen vuoksi, mutta sitten aikoinaan antoi turvapaikan täysihoidolla valtavasti ihmisiä julmasti surmanneelle ja vastuutaan pakenevalle ex-diktaattorille.

Amnesty International sanoo kuolemanrangaistuksen vastaisessa kampanjassaan, että moni (itsemurhapommittaja)terroristi on kuitenkin valmis kuolemaan aatteensa vuoksi. Pitäisikö heille sitten antaa jäätelöpuikko?

Onkohan Fadime Sahindalin isä hakattu Ruotsin vankiloissa läheskään riittävän monta kertaa?

Jammu Siltavuorelle on omankin turvallisuutensa vuoksi annettu ympärivuorokautinen henkilökohtainen hoitaja, mutta esim. moni sotiemme veteraani on joutunut oman onnensa nojaan.

Japanilainen eugeniikka on ollut sitäkin, että periytyvää rikollista taipumusta omaavia on pakkosteriloitu. Ja erittäin hyvin näyttää toimineen.

Mutta mitä mieltä olette, arvoisat keskustelijat, onko toisinajattelijoiden aivopesu psyykenlääkkeillä henkinen kuolemanrangaistus?

Näin ihan selvinpäin sanottuna… En hyväksy kuolemanrangaistusta missään olosuhteissa. Suomi on onneksi paljon, paljon niitä maita edellä ihmisarvon kunnioittamisessa, joissa ko. rangaistusmuoto vielä on käytössä. Vankeustuomio riittäköön ja sekin rajallisena
kuten tähänkin asti.

Voi jumalauta kun murhaaminen on rikos ni ei sitä voi jumalauta antaa kuolemanrangaistusta..se on silloin rikos!!!

nää rangaistukset suomessa on kyllä täysin naurettavan pienet..näyttää että täällähän saa ihan vapaasti murhata jonku ku eihän siitä saa kun muutaman vuoden..raiskaajat ja murhaajathan nauraa tälle systeemille..ei ne rikolliset tosiaankaan kärsi vaan tavalliset kansalaiset….

kaikilta raiskareilta ja lapsiin koskevat pitäs tapaa.ja leikata munat pois hyi sentään

kualemaa ei, mutta samaa mieltä muutaman edellisen kanssa, elinkautinen ELINKAUTISEKSI ja mukavuudet pois, ei kai siellä mitään lomaa kuulu viettää???

kyllä hyväksyn kidutus kuolema ois viel parempi kaikille seköpäille murhaajat pedofiilit yms..

Jätetään Jumalalle tuo elämän pituuden määrittäminen, ei tuo USA:ssakaan näytä toimivan. Mutta vuosituomioiden pituutta voi kyllä lisätä, sillä en voi ymmärtää kolmen-neljän henkirikoksen tekijän kävelevän vielä joskus vapaana, mutta näin vaan näyttää joskus käyvän.

hyväksyn pedofiileille ynnä muille raiskareille & puska runkkareille..mutta eihän ne suomes saa kun parivuotta..kun taas uhrit kärsii lopun elämää traumoista..

No, Nikita on istunut linnassa 20 vuotta. Karkailee avolaitoksista sen takia ettei halua vapaaksi? Suljetussa sen takia taas, ettei pääse karkaamaan ja vapautetaan. Sellaiset pitäisi vanhan suomalaisen tavan mukaan viedä ”saunan taakse ja ampua niskaan” Tämähän on täysin väärä ajattelutapa nyky-Suomessa? Mutta mitä tapahtuu kun Nikita pääsee vauhtiin? Jaa, nyt nähdään mitä ”vankeinhoito” saa aikaan. Vankiloissa konnat nostelee puntteja ja harjoittelee kaikenlaisia väkivältalajeja, ”täytyy puolustaa itseään” mutta se koituu tavallisen kansalaisen ongelmaksi? Sellaiset hakkaa ihmisiä kaupungilla.

Henki hengestä. Ja muutenkin tuomioita kovemmiksi. Iteppä ovat tiensä valinneet.

passitetaan siperiaan vettä ja leipää ja pakkotyö leirille niin oppivat jotain arvostamaan ja kunnioittamaan

kyllä periaatteessa mutta sitten taas toisaalta sehän pääsee vähällä jos tapetaan, eikös se ole hyvä vaan että joutuu virumaan linnassa vuosikaudet, mutta sitten taas jos onkin rikoksen uusija ni samahan semmonen olis viä navetan taa ja lopettaa.. esim bedofiilit ja raiskaajat.. eiköhän ne saa linnassa”ansaitsemansa”kohtelun muiltaki vangeilta. ihihi

hahahahahahahahahh kaikki tappajat vaan senaatintorille su ja giljotiinilla pää irti 😉

Yhtä kovat tuomiot kun Jenkkilässä,niin eiköhän opi Herrat ja Rouvat käyttäytymään.

Ei.Ei ne rikokset mikskään muutu vaikka se syylinen olis kuollut.

Mielestäni pitäs keskittyä siihen, miten voitais ehkäistä vakavia rikoksia, eikä puhua mitään huuhaa-kuolemanrangaistuksia.

ilman muuta lasten hyväksikäyttäjille pallit irti ja hirteen

Ehdottomasti ei, raiskaajilta vois mieluummin vaikka operoida sen killuttimen pois(miehiltä).
Suosisin mieluummin vaikka elinkautista oikeaksi nimensä mukaiseksi elinkautiseksi, joskaan tätäkään en haluaisi käytäntöön..

lastennussijat ja raiskaajat. ulkonäköön, ikään ja ihonväriin katsomatta. ne sais tappaa muutenki.

Kyllä hyväksyn. Kaikki mannet ensialkuun pää pölkylle. Sitten näitä moninkertaisia murhaajia, useisiin tappoihin syyllistyneet yleensäkkin vakavien väkivaltarikosten uusiat kaikki henki pois.

Siis todellakin pitäisi, raiskaajat, pedofiilit ja murhaajat!

Talousrikollisille oma vankila minkä sisällä ne voi pyöritellä pisnestään…ne on muutenki niin onnettomia ressukoita…heti vetämässä itteään jojoon jos pisnekset menee vituiks.

ei, elinkautisvankien olot pitäisi tehdä kyllä karuiksi, pois lomat, telkkarit ja muut luksukset! Ja elinkautinen elinkautiseksi, ilman armahduksen mahdollisuutta.

Pitäisi ottaa käyttöön erittäin vakavissa rikoksissa kuten murhissa ja raiskauksissa.

Ei missään tapauksessa, mutta talousrikollisten tuomioiden pituus tulisi olla suhteessa rikoksen kautta saatuun taloudelliseen hyötyyn. 2 vuotta linnaa on lyhyt aika jos rikoshyötyä on onnistuttu jemmaamaan parikin miljoonaa