Body-tagin alkuskriptit

Alibin lakipalsta: Kysy huippujuristilta ilmaiseksi!

Alibin lukijat voivat tästä lähtien kysyä maamme johtavalta huippujuristilta lainsäädäntöön ja oikeudenkäynteihin liittyviä kysymyksiä.

Onko sinua petetty? Jouduitko pahoinpitelyn uhriksi? Mitkä ovat uhrin oikeudet? Entä, oletko itse syyllistynyt rikokseen? Esitä kysymyksesi alan ehdottomalle asiantuntijalle.

Lähetä kysymyksesi ”kommentti” -osioon, joka löytyy tämän viestin lopusta. Vastaukset voi lukea aina seuraavasta Alibi-lehdestä.

Alibin ensimmäinen lakipalsta on jo julkaistu 24.9. ilmestyneessä 30-vuotisjuhlanumerossa. Ellei sinulla vielä ole Alibia, hanki se heti!

Teksti:Mika Lahtonen

Kommentit

Jatkan edellistä kysyjää kysymällä, onko kuolemaakin pahempaan kohtaloon uskominen kielletty ajatus?

Alibi voisi muuten tehdä artkkelin tästä järjestöstä…

http://www.cchr.org/

…eli Citizens Commission on Human Rights itse väittää puolustavansa psykiatristen väärinkäytösten uhreja, mutta jotkut toiset tahot taasen sanovat kyseisen järjestön olevan susi lampaan vaatteissa.
Siis mikä on totuus?

Vahingon korvauksiin liittyvä kysymys. Hovioikeutta myöten tekijä tuomittiin tapon yrityksestä maksamaan minulle reilut 13000 euroa, josta valtionkonttori maksoi vain n. 3000 euroa. Valitin vakuutusoikeuteen jossa siunattiin valtionkonttorin korvausmäärä oikeaksi. (perustuen johonkin liikennevahinko lakiin) eikö rikoksen uhriksi taikka liikenneonnettomuudessa vammautuneet ole hieman asemassa! Onko asiasta mahdollista valittaa johonkin?

Itselläni olisi taas lastensuojeluun liittyvä kysymys.

Olisiko tällainen huntukielto mahdollinen myös Suomen kouluissa vastapainona…

http://www.adressit.com/huolestunut

…sille, että myös ”vääräuskoisilta” ollaan kieltämässä suvivirret ja joulujuhlat ja ehkä myös kuvaamataitotunnit?

Joissakin länsimaissa lapsen hunnuttaminen on luokiteltu henkiseksi väkivallaksi (veil ban).
Puhumattakaan tosielämän Romeo & Julia -tarinoista.

Tiedän että on aina rikos, jos aikuinen henkilö harrastaa seksiä alaikäisen lapsen kanssa. Mutta kuinka raskauttava asianhaara on se, jos aikuisen miehen ja alaikäisen tytön välisen sukupuoliyhdynnän seurauksena jälkimmäisenä mainittu tulee raskaaksi?

Kumpa ei koskaan jouduttaisi menemään näin pitkälle:

http://www.adressit.com/teiniraskaudet

Jos en ole aikonutkaan käynnistää autoa ja nukahdan kuskinpaikalle kännissä ja tulee ”törkeä rattijuopumus” onko siinä samat tuomiot

Niin, minuakin on nimitelty skitsofreenikoksi vaikka oikeasti olen asperger.

Voinko syyttää niitä lääkäreitä kunnianloukkauksesta?

Itse en harrasta fyysistä väkivaltaa ja kun ajattelee miten oikeita hulluja kävelee vapaana.

http://www.mindfreedom.org/

Onko skitsofreenikko todistajana pätevä oikeutta käytäessä? Jos tähän sairauteen sairastunut ihminen ei ole todistajaksi pätevä, eikö häntä silloin voida käyttää syntipukkina, eräänlaisena maksumiehenä, jos nyt ei kansanmurhassa tai laajamittaisessa globaalissa joukkotuhonnassa, niin ainakin murhissa tai pedofiliarikoksissa, jotka voivat myös käsittää murhia? Onko silloin oikein, että skitsofreenikkoja pidetään normaaleista ihmisistä poikkeavina ja vähempiarvoisina, vaikka luultavasti voitaisiin lääketieteellisesti todistaa, että he voivat lääkityksen avulla, tai ehkä jopa ilman lääkitystä, olla aivan niin kuin tavalliset ihmiset, jotka eivät tuosta sairaudesta joudu kärsimään? ( Ja ehkä skitsofreenikoistakin osa joutuu kärsimään siitä ”vain” yhteiskunnan ja sen ihmisten ennakkoluuloina ja syrjintänä).

HYVÄÄ PÄIVÄÄ! Kysymykseni = Onko tullut uusi-laki ettei valtio maksa korvauksija vaikka on tapettu(AIKUINEN LAPSI)Häneltä jäi 3ala-ikäistä lasta sairaat vanhemmat ja avovaimo. HUOM!Oikeus Kyllä määräsi sekä Turunhovioi- kes, mutta tekijällä ei ollut itselään varaa maksaa määrätyjä korvauksija niipä valtion olisi kuulunut ne maksaa , mutta sanotiin ON TULLUT UUSI LAKI ETTEI VALTIJO MAKSA EI VANHIMILLE, EI LAPSILLE, EIKÄ KELLEKKÄÄN . NYT LUVIEN VIIMEISESTÄ ALIBISTA ASIJANAJAJA HEIKKI LAMELAN KYSELYPALTALTA JUURI TÄSTÄ ASIJASTA.HÄN KYLLÄ LUVETELI KETKÄ ON OIKEUTETTU SAMAAN KORVAUKSIJA,UHRIN VANHEM-MAT,LAPSET ja MYÖS AVOVAIMO.MISTÄ SAAN TARKAN TIEDON TÄLÄISESTÄ ASIJASTA .KIITOS TIEDOSTA

6. Voidaanko sellainen henkilö tuomita rikoksensuosimisesta, joka lähettää vankilaan henkirikoksen tehneelle ihailu-/rakkauskirjeitä juuri siksi että hän on tappaja?

7. Onko esim. rattijuoppojen ja pedofiilien kritisointi julkisesti ”Kansanryhmää vastaan kiihoittamista”? Suomen kansan Sinivalkoiset -puolue sanoo kotisivuillaan että ”orgasmi ei ole vielä lähelläkään”.

8.Mitä nykylaki sanoo, voidaanko vakavien periytyvien sairauksien kantajat pakkosteriloida?
Sinänsä epäinhimillinen juttu, mutta mietin miten erittäin heikot yksilöt selviytyvät tällaisessa tulevaisuusskenaariossa?:

http://www.lifeaftertheoilcrash.net/

Hei, Minulla olisi muutamia kysymyksiä:

1. Onko lastensuojelurikos(vai mikähän olisi sopivampi ilmaisu), jos:

A. Lasta jatkuvasti ja voimakkaasti ahdistellaan uskonnolla, esim. kotona?

B. Raskaana oleva nainen käyttää päihteitä?

2. Onko Internetsensuurin harjoittaminen täysin vapaata Suomessa?:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/6183257

3. Ovatko esim. vain naisille tarkoitetut kuntoklubit (sukupuoli)syrjintää? Tai maahanmuuttajanaisten omat uimahallivuorot?

4. Minkälaiset valtuudet yksityisillä palvelukodeilla on omistaa asukkaidensa elämä?

Esim. eräässä autistien ja asperger-henkilöiden palvelukodissa erästä aikuista asukasta ei päästetty yksin edes kulman takana sijaitsevaan halpahalliin. Mitä jos hän olisi vaikka halunnut mennä yksin treffeille kirjeenvaihtotoverinsa kanssa?

Ja kyseisessä asuntolassa ohjaajat usein menevät asukkaiden huoneisiin ilman muuta ennakkoilmoitusta, kuin yksi kopautus oveen juuri ennen ovenkahvaan tarttumista. Mitä jos huoneessa olisi vaikka intiimi hetki menossa vastakkaista sukupuolta olevan vieraan kanssa?

Eräs toinen asukas taasen sanoi ottaessaan päivälääkettä että ”Minua lääkitään liikaa”, ja hoitaja siihen taasen että ”Höpö höpö”. Siis asukkaat sellaisissa paikoissa ovat usein sätkynukkeja, joiden mielipide ei juuri merkitse mitään.

Ja eräs ilkeä yökkö taasen ei saanut mitään sanktioita minun mieleni pahoittamisesta, vaan oikein ylennettiin talon johtajaksi.

5. Olen helpon rahan tarpeessa. Onko laillista matkustaa ulkomaille osallistumaan esim. lääketutkimukseen koehenkilönä, jolle maksetaan palkkio?

Olin muuttanut asuntoon ja ensimmäisenä vuokrasopimuksen alkamispäivänä noin kello 23.00 asuntooni oli tunkeutunut tuntematon henkilö. Mahdollisesti entinen asukas.

Itse olin palauttamassa muuttoautoa tuolloin, kun tämä tuntematon henkilö tuli avaimilla makuuhuoneeseeni, jossa muuttoani auttanut tyttöystäni makasi sängyssä peiton alla vähissä vaatteissa ja valmiina nukkumaan. Tyttöystävän odotellessa minua takaisin tyttöystäväni suureksi yllätykseksi ja järkytykseksi huoneeseeni tunkeutui tuntematon mieshenkilö. Miehen öisen tunkeutumisen tarkoitus ei ole selvillä. Tunkeilija oli poistunut asunnosta ennen paluutani takaisin asuntooni.

Vuokranantaja on myöntänyt, että entinen asukas palautti avaimet kaksi päivää myöhässä (kuun 2. päivä) eli tunkeutumista seuraavana päivänä, vaikka asukkaan vuokrasopimus oli loppunut (kuun viimeinen päivä). Olen tyttöystäni kanssa hämillään ja järkyttyneitä tapahtuneesta, joka olisi pitänyt olla mahdotonta.

Haluan tietää, että minkälaista korvausta voin saada ja ketä syyttää tapahtumasta? Itse pidän tapausta kotirauhanrikkomisena ja varkauksen yrityksenä ellei jopa varkauksena. En ole huomannut mitään hävinneen, mutta en ymmärrä miksi hän oli tunkeutunut yöllä asuntooni enkä tiedä, onko hän vienyt jotain mennessään.

Minulla on entinen joka häiriköi pahasti. Minulle tehtiin väli-aikainen lähestymiskielto josta sain päätöksen 13.7.2009. 15.9. päivää ennen lähestymiskiellon oikeudenkäyntiä minulle selvisi ettei väli-aikainen lähestymiskielto olekkaan voimassa koska tämä exä ei ollut saanut sitä tiedoksi. Tämä selvisi siitä että tein rikosilmoituksen lähestymiskiellon rikkomisista ja se ei pätenytkään koska sitä ei ollut voimassa. Kävin jopa välissä elokuussa kuulusteluissa ja silloin ei mitään huomattu eikä ilmoitettu.

Kysymys kuuluukin, että tästä voi kuulemma valittaa, mutta kannattaako se? Asianajajani sanoi että vähän huono homma koska viranomaiset hoitavat viranomaisten asioita, niin tuskin tulee mitään. Kohdallani on muutenkin tyritty monesti poliisien mokilla, niin en haluaisi taas päästää heitä helpolla, nyt varsinkin kun minulla on näyttöä virheelle.

Oikeudenkäynnissä selittelivät että lähestymiskielto on ollut voimassa, mutta se ei päde koska ko. henkilö ei ole saanut sitä tiedoksi.

Mitä tarkoitetaan nuhteettomuudella, jota poliiseilta odotetaan? Tahtoisin pyrkiä poliisiammattikorkeakouluun, mutta olen tehnyt rikoksia, jotka tosin ovat saattaneet vanhentua. Entä mitkä ovat ne sairaudet, jotka estävät hakeutumasta poliisiksi? Onko skitsofrenia yksi niistä, vaikka se on nykyisellään luultavasti lääkkeillä hoidettavissa oireettomaksi? Eikö syrjintä sairauden perusteella ole laissa kiellettyä?

Internetissä levitettiin herjaus mielessä minun yksityiselämääni liittyvää tietoa. Tein asiasta rikosilmoituksen ja se otettiin tutkintaan. Jonkin ajan kuluttua sain tietooni, että esitutkinta on lopetettu. Tutkija oli pyytänyt syyttäjältä luvan lopettaa tutkinta, johon syyttäjä oli suostunut.

Syy miksi tutkinta lopetettiin oli, että rikokseen nähden tutkinta ja rikoksen selvittäminen olisi ollut kohtuuttoman työlästä. Itse rikos oli kuitenkin tapahtunut. Kyseessä oli siis ”yksityiselämään kuuluvan tiedon levittäminen”.

En osaa arvioida omassa tapauksessani toimittiinko oikein, mutta missä yleisesti ottaen menee raja milloin poliisi tutkinnan raskauden ja vaikean selvittäminen takia lopettaa tutkinnan?

9 § (24.7.1998/563)

«Paritus»

Joka hankkiakseen itselleen tai toiselle taloudellista hyötyä

1) järjestää huoneen tai muun tilan korvausta vastaan tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä tai siihen rinnastettavaa seksuaalista tekoa varten tai kahdeksaatoista vuotta nuoremman lapsen tekemää, ilmeisellä tavalla sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa tekoa varten,

2) vakiintuneena osana liiketoimintaansa majoittaa sellaiseen tekoon ryhtyvää ja siten olennaisesti edistää tekoa,

3) yhteystietoja välittämällä tai muuten markkinoi toisen sellaiseen tekoon ryhtymistä tietäen, että hänen toimintansa olennaisesti edistää teon toteutumista,

4) muuten käyttää hyväkseen jonkun ryhtymistä sellaiseen tekoon tai

5) viettelee tai painostaa toisen sellaiseen tekoon,

on tuomittava parituksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.

Miten sitten pornon tekeminen, tuottaminen ja jakelu eroaa parittamisesta?

vartija yllätti minut runkkaamasta sosiaalitoimiston vessasta…kutsui poliisit ja sain sakot!!!
mihin voin valittaa?

vartija yllätti minut runkkaamasta sosiaalitoimiston vessasta…kutsui poliisit ja sain sakot!!!
mihin voin valittaa?

miksi paritaja ammati on laitonta minusta siinä eii oo mitään väärrää minusta se on hyvä bisnes ja seksi myy hyvin kun kaikki pervot käy totteutamassa omia fantasijoja ja jaa saa neitsyyden pois

tein törkeän pahoinpitelyn ja sain siitä korvattavaa oikeudenkäyntikuluineen 16000euroa. Kuinka kauan kestää että ne menevät vanhaksi?

mitä teen kun mua pyydetään juomaan ja sit meen niin mun tavarat pöllitään ainakun sammun. mitä voisin tehä asian eteen??? syyliset tiedossa!!!!!

missä menee petoksen raja?poikaystäväni maksoi ulosottovelkani,ja tiemme erosivat jonkin ajan kuluttua.nyt hän aikoo nostaa syytteen minua vastaan koska olen ”käyttänyt häntä hyväkseni” ja hänen mukaansa kyseessä on ollut petos.kyse on n.20000e:sta.saanko alkaa odotella käräjäkutsua?

Onko rikos kirjoittaa jostain tietystä henkilästä muistiin asioita Esim. pekka kävelee kodilleen, pekka avaa oven, pekka keittää kahvit, pekka tulee ulos ja lukitsee ovensa. Ei siis suoranaisesti vakoile, mutta auheuttaa ”kyttäämälleen” henkilölle suurta mielipahaa sekä henkistä käsimystä jota on jatkunut pitkään.Kotirauhan rikkomista…? Salakatselua…? (ei kuitankaan teknisellä laitteella)

joutuuko rikoksista uudestaan mielentilatutkimukseen jos on ennen ollut syyntakeettomana hoidossa? Vai onko silloin varmasti uusi sairaala reissu?

kaveri sai syytteen ja joutui oikeuteen ilman kuulusteluita.poliisin mukaan kuulusteluita ei suoritettu tutkinnallisista syistä. voiko näin toimia.

Mistä johtuu että henkirikoksen uhrin omaisille ei aina makseta korvauksia henkisestä kärsimyksestä? Kenelle sitä maksetaan ja millä perusteella? Ja mitä tarkoitetaan ”erityisen läheisellä suhteella”. Tuo termi esiintyy usein näissä korvauskysymyksissä. Olisin kiitollinen jos saisin näihin kysymyksiini vastauksen.