Asukkaat heräsivät meteliin – rosvo hääräsi talossa!

Porin Pietniemen kaupunginosassa tunkeuduttiin perjantaina 7.4.2017 aamuyöllä omakotitaloon, jossa asukkaat heräsivät varkaan aiheuttamaan meteliin. Talon asukkaat yrittivät ottaa varkaan kiinni, mutta tämä pääsi pakenemaan koruista koostunut omaisuus mukanaan, yhdessä pihalla odottaneiden tekijäkumppaneidensa kanssa. Toinen asukkaista sai lieviä ruhjeita tapauksen seurauksena.

Poliisi pääsi tekijöiden jäljille nopeasti tutkinnallisin keinoin, sekä tapahtumapaikalla käyneiden hälytyspartioiden tekemien tutkimusten ja havaintojen avulla. Poliisi teki viime viikonlopun ja alkuviikon aikana rikostutkijoiden ja hälytyspartioiden voimin useita kiinniottoja ja kotietsintöjä Porissa. Osa kiinniotetuista oli tutkinnan aikana pidätettyinä. Rikoksesta epäillyt ovat kolme 19-37-vuotiasta porilaista miestä, joilla on aikaisempaa rikostaustaa. Tähän tapaukseen liittyen ei ole enää pidätettyjä, eikä kiinniotettuja.

Osa anastetusta omaisuudesta on tutkinnan tuloksena saatu takaisin, mutta osa on edelleen kateissa. Poliisi on kuitenkin tutkinnassa selvittänyt sen, mihin kateisiin jäänyt ja rikoksella viety omaisuus on joutunut. Poliisi pitää rikosta selvitettynä ja tutkinnan yhteydessä selvitettiin joitakin muitakin omaisuusrikoksia, joihin edellä mainitut henkilöt liittyvät.

Tekotapana oli mennä sisään taloon lukitsematta jääneestä ovesta. Poliisilla on käsitys, että kyseinen omakotitalo joutui sattumalta rikoksen kohteeksi.

 

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: omakotitalo, Pietniemi, Pori, varkaat