Elinkautisvanki jatkaa pakoiluaan

Kerimäen kaksoismurhaaja Jari Tanskanen poistui luvatta Sulkavan avovankilasta jo lauantaina. Pakomatka jatkuu.

Jari Tanskanen istuu kahdesta murhasta elinkautista. (Kuva Alibi)

Poliisi ei kertonut

Elinkautisvanki Jari Tanskasen poistuminen Sulkavan vankilasta huomattiin iltatarkastuksen aikaan lauantaina. Viranomaisten keskuudessa tieto poistumisesta lienee kulkenut normaalisti, mutta julkisuuteen sitä ei tiedotettu mitään. Tanskasen tapauksessa kyse on luvattomasta poistumisesta avolaitoksesta. 

Julkisuus auttanut etsinnässä

Aikaisemmin elinkautisvankien karkaamisesta on annettu valtakunnallinen tiedote. Yleensä viranomaiset ovat julkaisseet karkureista kuvalliset etsintäkuulutukset. Monessa tapauksessa julkisuus on auttanut pakenijan jäljille pääsemisessä.

Ei pidetä vaarallisena

Poliisi on todennut, ettei 36-vuotiasta Jari Tanskasta pidetä erityisen vaarallisena. Hänen arvellaan oleilevan jossain Savonlinnan seudulla, mistä hän on kotoisin. Jari Tanskasen liikkeistä tai olinpaikasta jotain tietäviä pyydetään soittamaan Juvan poliisin numeroon 071-875 5321. 

Pitäisikö elinkautisvankien karkaamisesta tai luvattomista poistumisista tiedottaa paremmin kuin Sulkavan tapauksessa? Kommentoi!

 

Teksti: Alibi.fi

Kommentit

Jari Tanskasen kannattaisi siirtää henkikirjat
Viipuriin , joten se on sopivin asuinpaikka.
Koska Tanskasella taitaa olla määrätynlaisia
poliittisia ja etnisiä vaikutteita joten siellä
tilaa piisaa.

Suomen poliisikunta on mokanut kunhan Jari Tanskanen
Poliittisen tai etnisen vaikutteiten alaisena . Kun Venäjälle
Pakeni.i

SUOMEN OIKEUSLAITOS ON AIVAN LÖPERÖ VAI EI KAKSI JO MURHANNUT OLE VAARALLINEN. PITÄISI LAKIA MUUTTAA .SILMÄ SILMÄSTÄ NIIN MURHAT VÄHENEISI.

Jarin olen tuntenut lapsesta asti. Viinan ja ryssien kanssa touhuaminen ja onneton liitto taustalla. Ei varmasti ole kenellekään vaarallinen ja koko se kaksoismurhatuomio oli kyllä mielestäni samalla oikeusmurha. Ei ihme jos mies lähti etsimään edes hetkeksi vapaata elämää vaikka sitten Venäjältä.

ei kuka tahansa vankilaan joudu jos on vähänkään järkeä päässä.

aina ollaan kivittämässä, ja tuomitsemassa. kuka tahansa voi joutua vankilaan, eikä siellä mitään lystiä ole.itse oon lainkuuliainen kansalainen.mutta kaveri istuu elinkautista murhasta riksussa.eikä se ainakaan kirjeiden perusteella mikään lepokoti ole.

en tunne koko jätkää ni paha mennä heittämää yhtää mitää koko aiheesta..

Ei ole muuten Jari Tanskanen kotoisin
Savonlinnasta vaan Varkaudesta.Ei ollut
kouluaikaan millään lailla väkivaltainen.
Taisi mustasukkaisuus sekoittaa pään.En kyllä ymmärrä miten tuolaisen teon tehnyt ihminen voi olla avovankilassa.Olisi vähän lain säätäjille miettimistä.

jokainen joka on tappanu on automaattisesti päästään vialla,jos jonkun tappaa nii on tietyst vaarallinen..(tommoset imbesillit pitäs pistää sähkö tuoliin nii tietää miltä tapetuksi tulleelta oo tuntunu)

en ymmärrä miksi murhamies pannaan avovankilaan joka istuu elinkautista ? ja vielä poliisi tiedotaa ettei ole vaarallinen (mummo)

Ajatellaan esim. uhrien omaisia. Jos heidan murhaajansa pamahtaa ovelle kyselemaan kuulumisia ilman etta tietaa paosta, niin voi menna aamukahvi vaaraan kurkkuun…

se joka on toisen hengen ottanut ei tarvitse minkäänlaisia mahdollisuuksia.

ei tarvitse!se ei sitä paitsi ole karkaaminen,vaan luvaton poistuminen.

suomssa elinkautinen pitäisi olla kuin jenkeissä.arkussa ja jalat edellä vasta linnasta ulos,ilman avovankiloita tai vapautuksia!!

Elinkautinen on Suomessa muutenkin vitsi, mutta että jo seitsemän vuoden jälkeen avovankilaan??!! Only in Finland. Suomalainen oikeuslaitos on aikaisemminkin yrittänyt aika huonolla menestyksellä leipoa murhamiehistä ’harmittomia kavereita’ esim. Nakari, Koskinen, Valjakkala jne

pitäisi ilmoittaa heti.miten ei ole vaarallinen jos jo tuomittu murhista?ihme,kun murhaajat saa juosta vapaana ja oikeudet pui jotain ruususen herjauksia.ihme touhua!!!

Ei kai nyt kukaan halua kuulla hullun murhamiehen liikkuvan vapaalla 🙂

kyllä mielestäni pitäs ilmottaa vaikkei si oliskaan muille vaarallinen mut kuitenkin

ehkä kaikkea ei poliisien pidä ilmottaa..koska sitte rikoksesta epäily saa tietää mitä tietoo poliisilla on jne..

Pitäisi tiedottaa. Nyt monet aikanaan asianosaiset olisivat voineet olla vaarassa.