Ensihoitajia uhattiin aseella

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi 4.11.2023 Sonkajärvellä tapahtuneen tapon yrityksen esitutkinnan ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Esitutkinnassa selvitetyn perusteella kahta ensihoitajaa uhattiin aseella yksityisasunnossa. Toinen ensihoitajista pääsi pakenemaan asunnosta heti sen jälkeen, kun oli nähnyt aseen epäillyn hallussa.

Epäilty pakotti toisen ensihoitajan jäämään asuntoon. Myöhemmin myös toinen ensihoitaja pääsi pakenemaan asunnosta. Tässä yhteydessä epäilty ampui asunnon sisällä. Epäilty yritti aseella uhaten saada haltuunsa ensihoidon lääkkeitä, mutta hän ei onnistunut siinä. Epäillyn hallussa oli kaksi asetta, jotka oli anastettu aiemmin.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan rikosnimikkeillä tapon yritys, panttivangin ottaminen, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, ampuma-aserikos, laiton uhkaus ja huumausaineen käyttörikos.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: ampuma-aserikos, ase, ensihoitaja, huumausaineen käyttörikos, laiton uhkaus, panttivangin ottaminen, poliisi, Sonkajärvi, Tapon yritys, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen