Epäily: Kahta miestä kohti ammuttiin ravintolan ulkopuolella Helsingissä

Poliisipartio oli viime perjantain ja lauantain välisenä yönä päivystämässä Helsingin Vuosaaressa. Heitä lähestyi kaksi autoilijaa, jotka kertoivat läheisen pikaruokaravintolan pihassa tapahtuneesta ammuskelusta.

Paikalle lähti useita partioita. Uhrit kertoivat poliisille, että heitä kohti oli ammuttu hetki sitten. Kyseessä oli 19- ja 20-vuotiaat miehet.

Teosta epäillään 18- ja 23-vuotiaita miehiä.

– Alustavien selvitysten perusteella poliisi epäilee, että tapaus liittyy kahden katujengin välienselvittelyyn ja vihanpitoon. Poliisi ei kerro ryhmien nimiä, koska jengien tavoitteena on julkisuuden saaminen, Helsingin poliisista todetaan.

Tämänhetkisen tiedon mukaan ampuminen olisi tapahtunut ravintolan pihasta lähteneestä autosta apukuskin toimesta. Laukaukset eivät osuneet keneenkään.

Poliisi sai epäillyt tekijät kiinni Vuosaaressa pian tapahtuneen jälkeen. Autosta löytyi luvaton ase. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.

Poliisi pyytää paikalla olleita sivullisia ilmoittamaan havaintonsa tapahtuneesta numeroon 046 922 4651 tai sähköpostitse osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Ampuminen, Helsinki, jengi, murhan yritys, Vuosaari