Forssalaismies puolustautui moottorisahamiestä vastaan – sai itse linnatuomion!

Tuoreessa Alibi-lehdessä kerromme Kanta-Hämeen käräjäoikeuden langettamasta tuomiosta. Kahden miehen ehdottomaan vankeusrangaistukseen johtanut välikohtaus tapahtui viime kesäkuussa Forssassa Linikkalankadulla.

Ulkopuolinen ilmoitti hätäkeskukseen, että kerrostalon alaoven lasi oli rikottu ja että paikalla oli nähty mies moottorisahan kanssa. Virkavalta löysi kyseisen miehen, Akun, verisenä läheisestä puskasta. Tapausta selvitellessä kävi ilmi, että mies oli käynyt kaverinsa Teron asunnon oven takana ja tehnyt siihen moottorisahalla iso reiän. Hän oli yrittänyt näin saada oven auki. Miehille oli tullut puhelimessa riitaa ennen tunkeutumisyritystä.

Tero oli ampunut Akua haulikolla käsivarteen. Hän kertoi oikeudessa yrittäneensä näin estää Akua tulemasta asuntoon, jossa oli paikalla myös hänen tyttöystävänsä. Tero sai hätävarjelun liiotteluna tehdystä tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden linnatuomion. Moottorisahan kanssa riehunut Aku sai puolestaan kuuden kuukauden tuomion törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta, ehdotonta tämäkin.

Lue tapauksen yksityiskohdat joulukuun Alibista.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Ampuminen, Forssa, hätävarjelun liioittelu, kerrostalo, kotirauhan rikkominen, Linikkalankatu, moottorisaha, oikeus, Tapon yritys, tuomio