Imatran kolmoissurmaaja ei puhu!

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on käsitellyt tänään Imatralla viime joulukuussa tapahtunutta kolmoissurmaa. Kihlakunnansyyttäjä Asser Kuosmanen luki aamulla Jori Juhani Lasoselle syytteet kolmesta murhasta, jotka kohdistuivat ravintola Vuoksenvahdissa iltaa viettäneisiin kolmeen naiseen.

Lasonen oli ottanut vanhempiensa autotallista asekaapista metsästyskiväärin ja lähtenyt viidellä patruunalla ladatun aseen kanssa alle kymmenen minuutin matkan päässä olevan ravintolan edustalle.

Mies nousi autosta, otti tavaratilasta metsästyskiväärin ja aloitti ampumisen. Lasonen ampui ensin häneen selin ollutta naista suoraan päähän. Lasonen tulitti kiväärin tyhjäksi. Viidestä laukauksesta neljä osui uhreja ja yksi meni ohi. Osa lävisti uhrit osuen seuraavaan uhriin.

Lasosta puolustava asianajaja Jarmo Salmi kiisti päämiehensä puolesta murhasyytteet. Puolustuksen mukaan tapahtumat ovat edenneet syyttäjän esittämällä tavalla, mutta kyse olisi tapoista.

Jori Lasonen peitti kasvonsa hupulla istunnon alkaessa ja valokuvaajien kuvatessa häntä. Hän on istunut koko oikeudenkäynnin ajan hiljaa ja ilman tunteenpurkauksia. Lasonen ilmoitti, ettei hän halua tulla oikeudenkäynnissä kuulluksi.

Oikeudenkäynti jatkuu asianomistajien ja todistajien kuulemisella.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Asser Kuosmanen, Imatra, Jarmo Salmi, Jori Lasonen, kolmoissurma, Vuoksenvahti