Body-tagin alkuskriptit

Johanna Tukiaisen nettikirjoitukset Valtakunnansyyttäjänviraston tutkittavaksi

Alibin päätoimittajan Mika Lahtosen tekemä tutkintapyyntö Johanna Tukiaisen alatyylisistä nettikirjoituksista päätyy Valtakunnansyyttäjänviraston tutkintaan. Helsingin kihlakunnansyyttäjä Janne Pitkävirta on nimittäin päättänyt esitutkinnan lopettamisesta muun muassa ”kustannusperusteella”.

Esitutkinnan lopettamista esitti syyttäjälle tutkinnanjohtaja Mika Myöhänen Helsingin poliisilaitokselta.

”Asianomistajaa kritisoivat alatyyliset kirjoitukset ovat tapahtuneet Internetin keskustelupalstoilla. Kyse on asianosaisten tapaamiseen liittyvästä asiasta, josta on kirjoitettu ja lainattu toisten kirjoituksia ja tekemällä niihin lisäyksiä Internetin keskustelupalstoilla alatyyliseen sävyyn. Kirjoitukset on pääosin poistettu asiattomina viesteinä. Asianomistaja voi itse vaatia sivujen ylläpitäjältä tietojen poistamista. Tutkinnan jatkamisesta aiheutuvat kustannukset ovat selvässä epäsuhteessa tutkittavana olevan asian laatuun ja siitä mahdollisesti odotettavaan seuraukseen. Asiassa jouduttaisiin tekemään lukuisia viranomaistiedusteluja ja useita kuulusteluja. Asiassa seuraava rangaistus olisi todennäköisesti sakkoa. Yksityinen tai yleinen tärkeä etu ei vaadi asiassa esitutkinnan suorittamista”, kihlakunnansyyttäjä Janne Pitkävirta toteaa päätöksessään.

Kihlakunnansyyttäjän tekemä ratkaisu ei välttämättä ole lopullinen ratkaisu asialle. Alibin päätoimittaja Lahtonen aikoo viedä jutun Valtakunnansyyttäjänviraston tutkittavaksi. Mikäli Valtakunnansyyttäjänvirasto katsoo aiheelliseksi, se voi määrätä esitutkinnan. Lahtonen menetteli samalla tavalla ns. vankilapahoinpitelyssä, kun elinkautisvanki pahoinpiteli hänet Jokelan vankilassa. Syyttäjä päätti lopettaa esitutkinnan, mutta Valtakunnansyyttäjänvirasto oli toista mieltä ja määräsi syytteen pahoinpitelystä nostettavaksi.

Tukiaisen nettikirjoitukset on tutkintapyynnössä kirjattu rikosnimikkeellä ”kunnianloukkaus”.

Sen sijaan Helsingin poliisi on käynnistänyt esitutkinnan epäillystä lievästä pahoinpitelystä Tukiaiseen liittyen. Tukiaisen epäillään lyöneen Alibin päätoimittajaa haastattelun päätteeksi Helsingin keskustassa. Paikalle tullut poliisiauto kuljetti Tukiaisen putkaan. Tukiaisen vastustaessa sakkoa poliisin on käynnistettävä asiassa esitutkinta. Kuulusteluun joutunevat Tukiainen, Lahtonen ja tapauksen nähnyt taksikuski.

Teksti: Alibi.fi