Joutsenon teinisurma: Tällainen on 16-vuotiaan tytön murhasta epäilty

Poliisi on tänään kuulustellut Joutsenon teinisurmasta epäiltyä 19-vuotiasta nuorukaista. Alibin tietojen mukaan mies kiistää teon. Pikkuhiljaa on myös selvinnyt murhasta epäillyn nuorukaisen henkilöllisyys.

Nuorukainen on siis iältään 19-vuotias. Häntä kuvaillaan ”hieman syrjään vetäytyväksi” nuoreksi, joka on ainakin jonkinasteisen koulukiusaamisen uhri. Nuorukainen on opiskellut Saimaan ammattiopisto Sampossa. Alibin lähteen mukaan nuorukaista nimiteltiin ja nälvittiin luokassa.

Murhasta epäilty seurusteli, mutta ei kuitenkaan saman tytön kanssa, jonka epäillään olevan Joutsenon traagisen henkirikoksen uhri.

Suurta ihmetystä on herättänyt se, mitä rikospaikassa – maakellarissa tai sen läheisyydessä maastossa – on tapahtunut, sillä poliisin mukaan uhrin henkilöllisyys varmistuu vasta ruumiinavauksessa.

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen perjantain ja lauantain välisenä aikana. Paikalliset nuoret olivat olleet Rientolan nuorisotalolla viettämässä Halloween-juhlia. Paikalla arvellaan olleen jopa toistasataa nuorta.

Alibin tietojen mukaan henkirikoksen uhri oli vielä yläasteen yhdeksännellä luokalla.

Teksti:Mika Lahtonen