Juokkotappelu Kaivopuistossa

Kaivopuiston konsertti Helsingissä kääntyi sunnuntaina joukkotappeluksi, jota oli selvittämässä kymmeniä poliisipartioita.

Kaivopuiston kesäkonserttiin oli kokoontunut sunnuntaina iltapäivällä jopa 40 000 ihmistä. Konsertti päättyi noin kello 17.00, mutta runsaasti yleisöä jäi viettämään kauniissa säässä aikaansa puiston alueelle. Parin tunnin kuluttua syntyi kahden nuoren välille tappelu, joka keräsi ympärilleen suuren joukon ”kannustajia”. Paikalle kutsuttiin myös poliisi, joka pyrki selvittämään tilanteen nopealla väliintulolla.

Kivittivät poliisiautoja

Nuoriso kääntyi kuitenkin joukolla poliisia vastaan. Tilanne karkasi käsistä ja muuttui joukkotappeluksi. Rähinään osallistui arviolta 200 nuorta. Paikalle piti kutsua kaikki mahdolliset poliisipartiot. Poliisiautoja vastaan heiteltiin kiviä ja pulloja. Joitakin ajoneuvoja yritettiin kaataa. Useat autot kärsivät erilaisia vahinkoja. Järjestys alkoi palautua vasta, kun poliiseja oli paikalla kymmenittäin. Mukana oli myös koirapartioita.

Kymmenen koppiin

Tilanteen rauhoittamiseksi poliisi tyhjensi aluetta ohjaamalla ihmisiä pois Kaivopuistosta. Pahimmat rähinöitsijät, noin kymmenen nuorta,  kerättiin poliisiautoihin ja vietiin koppiin rauhoittumaan. Tiettävästi kukaan poliiseista tai nuorista ei ole loukkaantunut vakavammin. Vielä joukkotappelun jälkeenkin nuoriso on liikkunut levottomana Helsingin keskustassa. Poliisi partioi kaupungilla ja puuttuu häirikointiin hyvin pienellä toleranssilla.

Teksti: Alibi.fi