Jyväskylän kuristussurma: Taposta syytetty vapautettiin

Jyväskyläläisestä asunnosta löydettiin viime kesäkuussa eloton nainen. Poliisin suorittaman esitutkinnan perusteella nainen oli kuristettu kuoliaaksi asunnossa, jossa tapahtumahetkellä oli ollut kaksi miestä.

Syyttäjä syytti asunnon haltijaa taposta vaatien pitkää vankeusrangaistusta. Nyt Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut päätöksensä. Sen mukaan Ville Pokela on todettu henkirikokseen syyttömäksi.

Käräjäoikeus toteaa selvitetyksi, että asunnossa on ollut kaksi miestä ja uhri, joka on menehtynyt väkivallan seurauksena. Syytteen puolesta puhuivat erityisesti DNA-tutkimus ja vastaajan käytös ja toimintakyky aamulla 23.6.2016. Sen sijaan muu esitetty näyttö on ollut sellaista, joka ei ole puhunut syytteen puolesta, mutta ei myöskään sitä vastaan, tai jonka perusteella on mahdollista, että Pokela on menetellyt syytteessä kuvatulla tavalla.

Näin ollen vastaajan syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily.

Vastaaja kuitenkin tuomittiin asunnossa olleen miehen pahoinpitelystä sekä poliiseihin kohdistuneesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Teksti: mikalahtonen