Kiteen puukottaja ja uhri olivat 14-vuotiaita – poliisi: ”Malttia somekeskusteluun!”

Sunnuntai-iltana 22.10.2023 kiteeläisessä kauppakeskuksessa ikätoveriaan puukottanut ja puukotuksen uhri ovat 14-vuotiaita, syntyperältään suomalaisia poikia. He tiesivät toisensa entuudestaan, mutta eivät ole liikkuneet samoissa kaveripiireissä.

Puukotuksen uhrin tila on edelleen vakaa.

Teko on ollut yksittäistapaus, eikä tutkinnassa ole tullut esille mitään seikkoja, jotka viittaisivat teon johtuneen aatteellisesta tai kulttuurisesta suuntauksesta. Tekoon eivät myöskään liity huumausaineet, muut päihteet tai järjestäytynyt rikollisuus.

Osallisten alaikäisyyden vuoksi poliisi ei kerro tapahtumien kulusta, tekotavasta, teon motiivista tai osallisista yksityiskohtaisemmin. Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää viimeistään esitutkinnan valmistuttua tai, jos siihen on tutkinnallista tarvetta.

Poliisi toivoo malttia tapaukseen liittyvään julkiseen keskusteluun

Poliisi pyytää hienotunteisuutta tapahtumasta käytävään keskusteluun sosiaalisessa mediassa sekä muissa viestipalveluissa. Poliisi kehottaa myös kunnioittamaan osallisten yksityisyyden suojaa ja olemaan jakamatta tapahtumaan mahdollisesti liittyviä kuvia tai videoita sosiaalisessa mediassa.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen puhelinnumeroon 013 330 9002 voi ottaa yhteyttä, jos tapaus on koskettanut läheisesti tai kokee tarvetta keskustella asiasta.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: 14-vuotias, Kitee, poliisi, Puukotus