Kodinputkimies-pommi räjähti päiväkodin pihalla – poliisit ovat tekijöiden jäljillä

Kouvolan Tornionmäessä päiväkodin pihalla räjähti lokakuun 29. päivän iltana omatekoinen pullopommi. Niin sanottu ”kodinputkimies-pommi” räjähti pihalla leikkineen lapsen käsissä. Poliisi on saanut pullopommin tekijät tietoonsa ja heitä on kuultu asiassa.

Poliisi on kuullut kahta paikkakuntalaista 13-vuotiasta poikaa.

–  He olivat ostaneet tarvikkeet pullopommiin kaupasta vain hetkeä ennen pommin valmistamista. Pojat ovat kertoneet heittäneensä pullopommin tarkoituksenaan säikäyttää päiväkodin pihalla leikkineitä lapsia, kertoo rikoskomisario Nina Hietanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta

Päiväkodin pihalla on tuolloin ollut leikkimässä kaksi 8-vuotiasta tyttöä. He havaitsivat pihaan heitetyn pullon, ja toinen tytöistä on poiminut pullon käteensä.

–  Pullopommi on räjähtänyt tytön kädessä, jolloin molempien tyttöjen päälle on lentänyt pullon sisältä roiskeita syövyttävää ainetta. Molemmille tytöille aiheutui räjähdyksestä vammoja.

Kouvolan alueella on lähiaikoina räjäytelty nuorten toimesta pullopommeja useammalla asuinalueella. Ideoita pullopommin tekoon on saatu muun muassa sosiaalisesta mediasta, kuten Tiktokista.

– Pullopommien vaarallisuudesta on syytä keskustella kotona eri ikäisten lasten ja nuorten kanssa. Toivomme vanhempien kiinnittävän tarkkaa huomiota lasten tekemisiin, mistä kavereiden kanssa puhutaan ja mitä videoita esimerkiksi puhelimella katsotaan, jotta vastaavanlaisilta onnettomuuksilta vältyttäisiin jatkossa.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Kouvola, Nina Hietanen, poliisi, pullopommi, Tornionmäki