Kokaiinin käyttö lisääntynyt hurjasti, kasvua myös Suomessa – karu todellisuus näkyy tässä nenäkuvassa, linkki!

Kokaiinin käyttö on lisääntynyt paitsi Euroopan ”kokaiinikeskuksessa” Britanniassa myös Suomessa.

Viranomaiset kertovat, että saarivaltakunnassa huumetakavarikoissa on lisäystä vuosikymmenessä 300 prosentin verran.

Tieto perustuu National Crime Agencyn tutkimuksiin ja siitä kirjoittaa suomalainen terveyssivusto. Tiedossa on, että huumausaineiden käyttäjissä on jopa 90-vuotiaita, joita on hoidettu kokaiiniriippuvuuksien takia brittisairaaloissa. Suomessa kokaiinin käytön lisääntymisestä kielivät jätevesitutkimukset. Käyttö painottuu Suomen eteläisiin osiin.

NCA:n mielestä tiukempi huumepolitiikka ei ole näyttänyt purevan. Olisikin keskityttävä entistä näkyvämpään tiedotukseen, jota suunnattaisiin käyttäjille ja heidän läheisilleen sekä nuorille.

NCA haluaisi tuoda entistä vahvemmin tietoisuuteen kokaiinin ja huumausainekaupan ympärillä pyörivät lieveilmiöt; rikollisuuden, velkaantumisen ja niin edelleen. Oma ilmiönsä on kokaiinin aiheuttamat fyysiset haitat, joista sivusto myös kirjoittaa.

Kokaiini on huumeena poikkeava siinä, että se aiheuttaa myös näkyviä fyysisiä oireita. Kokaiinin käyttö nenän kautta voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa kroonista nuhaa, nenäverenvuotoja, hajuaistin heikkenemistä tai johtaa nenän väliseinän puhkeamiseen. Katso kokaiinin vuoksi kärsivän naisen kuva sivustolta – ei herkille.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: huume, kokaiini