Kotkan moottoritien tapahtumia tutkitaan useina tapon yrityksinä – myös poliisi käytti asetta

Lauantaiyönä Kaakkois-Suomen poliisi sai useita ilmoituksia autosta, joka ajoi moottoritietä väärään suuntaan. Punainen Volkswagen Golf oli kiitänyt Kotkan kohdalla pitkin valtatie seitsemää kovaa ylinopeutta.

Lähistöllä oli kaikeksi onneksi poliisipartio, joka tavoitti auton Pyhtäällä Siltakylän liittymän kohdalla. Hurjastelija himmasi nähtyään virkavallan ajoneuvon, mutta lähti sitten taas uudelleen liikkeelle. Poliisi joutui ampumaan yhden laukauksen auton renkaaseen. Kuski yritti jatkaa vielä matkaansa puhjenneesta renkaasta huolimatta. Lopulta poliisiauto pysäytti Golfin kiilaamalla.

Kuljettaja oli 40-vuotias kotkalainen mies. Hän oli ajanut autoa sekä alkoholin että amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Miehen epäillään syyllistyneen useisiin tapon yrityksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Poliisi pyytää havaintoja auton liikkeistä ja ilmoituksia henkilöiltä, jotka ovat mahdollisesti joutunut tilanteessa vaaraan.

Valtakunnansyyttäjänvirasto puolestaan selvittää poliisin aseenkäytön laillisuuden tilanteessa.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Kotka, Tapon yritys, törkeä rattijuopumus