Kouluampujan vanhemmat: Pekka-Eric ei päässyt terapiaan

Pekka-Eric Auvisen vanhemmat kertoivat, että heidän poikansa ei päässyt hoitoon, vaikka vanhemmat sitä halusivat.

Pekka-Eric Auvisen vanhemmat esiintyivät eilen MTV3:n ohjelmassa 45 minuuttia.

Paniikkihäiriö 

Vuodenvaihteessa 2006–2007 Pekka-Eric Auvisella todettiin paniikkihäiriö ja sosiaalisten tilanteiden pelko. Terapiaan hän ei kuitenkaan päässyt, vaikka vanhemmat sitä halusivat. Jokelan kouluampujan vanhemmat kertoivat tuskastaan MTV3:n ohjelmassa 45 minuuttia.

Liian vähän sairas 

”Lääkäri sanoi, että tämä on niin lievä diagnoosi, ettei käytännössä ollut mitään mahdollisuuksia päästä terapiaan. Sen sijaan hän totesi, että yritetään vaan nostaa lääkeannoksia”, Pekka-Ericin äiti Mikaela Vuorio muisteli. 

Vanhemmat eivät tienneet aseesta

Pekka-Eric Auvinen oli hankkinut aseensa salaa vanhemmiltaan. Ismo Auvisen mukaan kotona ei ollut mitään tietoa, että pojalla oli ampuma-ase. Isä löysi poikansa työpöydältä tämän jättämän jäähyväiskirjeen.

 

Vuosi Jokelan jälkeen

Jokelan koulusurmista tulee 7.11.2008 kuluneeksi vuosi.  

Millaisia tuntemuksia vanhempien haastattelu herätti? Kommentoi!

Teksti: Alibi.fi

Kommentit

nykyään lastenkin annetaan jo pienenä katsoa esim tvstä, ohjelmia jotka ovat aivan liian raakoja heille ja kun tuollainen tappo tapahtuu nii aletaan vääntää ase lakeja kukaa ei puhu sanaakaa et pelit voi olla osa syynä (edellinen kirj on oikessa)

toivottavasti kukaan ei erehdy syyttämään, tuosta teosta vanhempia.Sillä tapaus ei mitenkään ole heidän syy. osa syynä tuollaisiin tapahtumiin on, tietokone pelit joissa päät lentelee…

Kova ratkaisu vanhemmilta tuo julkisuuteen tulo. Se on kai heille terapiaa?

Ihmisen ikään ja sukupuoleen tuijottaminen ei ole oleellinen asia eikä myöskään aseen laatu yllätyksiä tapahtuu niinkuin metrossa kirveen kanssa ei sille itse voi mitään jos sietokyvyn lanka ohenee ja lopuksi katkee silloin ollaan jo arvaamattomalla alueella hoitoja ,sekä terapeutteja lisää.

Hirmuiden on vanhempien osa! Elämän on vain jatkuttava.