Koulutyttö siepattiin ja sidottiin puroon

Koulutyttö siepattiin autoon ja sidottiin puroon Salossa.

Maanantaina aamulla 17.5.2010 noin klo 09.40 siepattiin Salossa Ollikkalankadulla kävellen kouluunsa matkalla ollut 16 -vuotias tyttö ohi ajaneeseen tummansiniseen pakettiautoon. Sieppaajina oli kaksi tummaihoista, kiharahiuksista ja murtaen suomea puhuvaa ulkomaalaista miestä.

Sieppaajat pakottivat tytön autoonsa ja ajoivat sen jälkeen Ollikkalankadulta Vanumammantielle, jossa tyttö pääsi juosten pakenemaan autosta. Miehet saivat juoksemalla tytön kiinni ja raahasivat hänet tämän jälkeen Vanumammantien päädyssä olevaan metsikköön. Metsikössä miehet sitoivat tytön metsikön läpi virtaavaan, noin metrin levyiseen puron penkkaan kiinni siten, että tytön alavartalo oli veden alla ja ylävartalo oli veden yläpuolella.  Puron vesi oli tapahtuma-aikaan erittäin kylmää.

Sen jälkeen sieppaajat jättivät tytön jostain syystä puroon ja poistuivat paikalta. Sivullinen henkilö kuuli metsiköstä avunhuutoja hiukan ennen kello yhtätoista aamupäivällä ja meni huutojen perusteella tarkastamaan metsikköä. Hän löysi kylmettyneen tytön purosta sen penkkaan kiinni sidottuna. Sivullinen irrotti tytön purosta ja hälytti paikalle apua. Tuossa vaiheessa tyttö oli ollut purossa reilun tunnin.

Tyttö toimitettiin lääkärintarkastukseen, josta hän pääsi vielä samana päivänä kotiutumaan. Tapahtuneesta ei aiheutunut tytölle pysyviä fyysisiä vammoja.

Tapahtunutta tutkitaan Varsinais-Suomen poliisilaitoksella Salon poliisiasemalla törkeänä vapaudenriistona, josta maksimirangaistus on 4 vuotta vankeutta.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei ole tiedottanut asiasta aiemmin. Asiassa ei ole tehty kiinniottoja. Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ilmoittamaan mahdolliset havainnot Salon poliisiin. Erityisesti poliisi kaipaa havaintoja Salossa ja sen lähiympäristössä tummalla/tummansinisellä pakettiautolla liikkuneista kahdesta tummaihoisesta miehestä. Toisella miehistä on silmäkulmassa näkyvä arpi. Pakettiauton oikeassa kyljessä on liukuovi.

Teksti:Mika Lahtonen