Johann Willem Hägerström

KRP tutkii 17v sitten tapahtunutta epäiltyä murhaa – oletko törmännyt tähän harvinaiseen sormukseen?

Keskusrikospoliisi on alkanut uudelleen tutkia aktiivisesti yli 17 vuotta sitten tapahtunutta epäiltyä henkirikosta.

Johann Willem Hägerström katosi 21. lokakuuta vuonna 2004 Helsingissä. Hänen ruumiinsa löydettiin vajaa vuosi katoamisen jälkeen 22. heinäkuuta vuonna 2005. Löytöpaikka oli Kirveenrauman salmi Rymättylässä. Hägerström oli upotettu mereen.

Poliisi pyytää tietoja ja havaintoja Hägerströmin katoamisesta vuoden 2004 syksyltä. Viimeinen varma havainto hänestä on tehty katoamispäivänä Helsingin keskustassa Museokadulla puolen päivän aikaan. Katoamispäivänä Hägerström liikkui harmaalla Smart-henkilöautolla. Auto löytyi noin viikko katoamisen jälkeen Helsingistä Lastenklinikan pysäköintialueelta.

– Joku tai jotkut tietävät, mitä Johann Hägerströmille tapahtui ja miten hän päätyi mereen Turun edustalle. Korostan, että yleisön tiedot ja havainnot olisivat rikoksen ratkaisemiseksi nyt erittäin tärkeitä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Aki Lahtinen.

Hägerströmilla oli kadotessaan Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin ja sormessaan Stubbe-aatelissuvun vaakunasormus. Puhelin ja sormus ovat edelleen kateissa. Tekstin alla on kuvat esineistä.

Poliisi pyytää, että myös aikoinaan virkavallalle ilmoitetut havainnot ja tiedot ilmoitettaisiin uudelleen. Voit ottaa yhteyttä numeroon 050 456 4903 tai sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: henkirikos, Johann Willem Hägerström, murha