Kyllikki Saaren murha: Alibi seisoo uutisensa takana!

Alibi julkaisi tuoreessa numerossaan peräti 14-sivuisen erikoisraportin Kyllikki Saaren murhasta, josta tulee toukokuussa kuluneeksi 60 vuotta. Jutun yhteydessä viitattiin pitkään jutun päätutkijana toimineen KRP:n rikosylikonstaapeli Tapani Tikkalan haastatteluun. Hän kertoi vuosia sitten Alibille, ja myös muille tiedotusvälineille, että Kyllikki Saaren murhan todennäköinen tekijä on selvillä. Iltalehti kertoo tänään, ettei Keskusrikospoliisi vahvista, että tekijä tiedettäisiin.

Jutun tutkinnanjohtajana toimii nykyään Jari Neulaniemi KRP:n Vaasan yksiköstä, eli samasta paikasta, jossa Tapani Tikkalakin on työskennellyt. Neulaniemen mukaan Kyllikki Saaren henkirikos on edelleen pimeä.

– Tällöin ei voida sanoa, että tekijän henkilöllisyys olisi tiedossamme, Neulaniemi toteaa Iltalehdelle.

Alibin päätoimittaja Mika Lahtonen huomauttaa, että Alibi pysyy uutisensa takana edelleen.

– Meille haastattelun antanut Tikkala on poliisin ansioristillä palkittu rikostutkija, joka on kertonut tutkineensa Kyllikki Saaren juttua erittäin tarkasti ja laajasti. Minulla ei ole mitään syytä epäillä hänen puheitaan.

– Luonnollisesti on niin, että Kyllikki Saaren murhaajaa ei ole virallisesti missään viranomaiskoneistossa todettu, mutta kuten rikostutkija Tikkala kertoi Alibissa, kyllä hän sen tietää. Muun muassa tekninen näyttö puuttui, eikä asia siksi edennyt poliisilta mihinkään, Lahtonen sanoo.

KRITIIKKIÄ POLIISILLE

Lahtonen ihmettelee, miksi Keskusrikospoliisin Jari Neulaniemeä ei näytä kiinnostavan vanhojen selvittämättömien henkirikosten tutkinta. Neulaniemi myöntää Iltalehdessä itsekin, ettei Kyllikki Saaren juttua ole enää 2000-luvulla tutkittu. Hän valittelee, että ”tuoreitakin juttuja on ihan tarpeeksi”.

– Taannoin Alibi halusi Neulaniemeltä tietoja Kinnulassa vuonna 2004 kadonneesta Pekka Tuukkasesta, mutta Neulaniemi kieltäytyi avaamasta tutkintakansiota. Myös kymmenen vuotta sitten kadonneen Kai Salomaan tytär oli pettynyt tämän Neulaniemen käytökseen, josta hienotunteisuus omaisia kohtaan oli ollut kaukana. Tässä valossa ei tule yllätyksenä tämäkään (Kyllikki Saari) haluttomuus, Lahtonen arvostelee.

Teksti: Alibi.fi