Body-tagin alkuskriptit

Lahdessa sytytettiin kolme tulipaloa

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä sytytettiin tahallaan kolme tulipaloa Lahdessa.

Ensimmäinen tulipalo havaittiin Heinäkatu 3 kiinteistöllä puoli kahden aikaan, missä
roskakatoksesta tuli oli vaarassa levitä asuinrakennukseen.

Poliisipartion ja pelastuslaitoksen saapuessa paikalle roskakatos oli ilmiliekeissä ja liekit löivät kerrostalon seinään. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat taltutettua tulen, mutta roskakatos tuhoutui täysin ja kerrostalon seinään tuli jälkiä palosta.

Kello 02.36 Mustankalliontie 25:ssä roskakatoksessa ollut muovinen roska-astia oli sytytetty tuleen. Astia oli sytetty ilmeisesti laittamalla astian alle paperia. Roska-astia tuhoutui palossa. Paikalle ensimmäisenä saapunut poliisipartio veti astian pois katoksesta ja suoritti alkusammutuksen. Pelastuslaitos hoiti jälkisammutuksen.

Hieman ennen neljää Kauppakatu 36 ja 38 sisäpihalla paloi roskakatos. Poliisipartion saapuessa paikalle oli keskellä pihaa oleva tiilinen roskakatos ilmiliekeissä. Myös katoksen vieressä olevia pensaita paloi. Roskakatos tuhoutui täysin ja katoksen vieressä ollut muuntaja kärsi ilmeisesti ainakin sammutusveden aiheuttamista vaurioista.

Roskakatospalot ovat ilmeisesti saman tekijän/tekijöiden tekosia ja poliisi onkin kiinnostunut mahdollisista havainnoista tapahtumapaikkojen läheisyydessä.

Teksti:Mika Lahtonen