Lemmikin omistaja yritti lopettaa koiran: Näin onnettomasti siinä kävi!

Ohikulkija löysi torstaina Simosta Torviaavantien varrelta metsästä kituvan koiran. Paikalle kutsuttiin poliisipartio, joka totesi koiran olevan erittäin huonossa kunnossa ja osin halvaantunut. Poliisi joutui lopettamaan koiran tapahtumapaikalla.

Poliisin mukaan koiranomistaja oli yrittänyt aiemmin lopettaa lemmikkiään ampumalla, mutta ei ollut siinä onnistunut. Koira oli jäänyt henkiin. Lopettamisyrityksen jälkeen koira oli peitelty sammaleilla, mutta ilmeisesti koira olikin ollut vain tajuttomana ja oli sitten myöhemmin vironnut.

Koira oli aikuinen pieni pörrökarvainen ja väriltään musta, mahdollisesti sekarotuinen. Teko on tapahtunut joko keskiviikkona tai torstaina.

Tapahtumapaikan läheisyydessä ei ole asutusta eikä poliisilla ole tällä hetkellä tietoa tekijästä. Lapin poliisilaitos tutkii asiaa eläinsuojelurikoksena. Vihjeitä voi ilmoittaa arkisin numeroon 0295 416841.

Poliisi haluaa muistuttaa ihmisiä, että lemmikin lopettamisessa on hyvä kääntyä eläinlääkärin puoleen, jolloin eläimen lopettaminen tapahtuu kivuttomasti ilman tarpeetonta tuskaa.

Teksti:Mika Lahtonen