Mies jäi kiinni 35 vuotta sitten tapahtuneista raiskauksista

59-vuotias yhdysvaltalaismies sai tällä viikolla tuomion lukuisista rikoksista. Syytelistalla oli muun muassa kaksi raiskausta sekä lukuisia murtoja ja niiden yhteydessä tehtyjä pahoinpitelyjä. Tuomioksi julistettiin sikäläisen lainsäädännön mukaan mahtipontiset 650 vuotta.

Steven Ray Hessler tehtaili rikokset vuosien 1982 ja 1985 välisenä aikana. Hän murtautui yöllä ihmisten koteihin ja herätti heidät. Hessler laittoi uhreille käsiraudat ja pahoinpiteli heitä. Kaksi uhreista oli raiskattu. Yksi uhreista joutui niin rajun väkivallan kohteeksi, että hän oli useamman kuukauden koomassa. Hessler oli hakannut häntä aseella päähän.

Hessler jäi viimein kiinni vuonna 2020. Tutkinta lähti etenemään, kun poliisi sai hänen dna-näytteensä vesiyhtiöön lähetetystä kirjekuoresta. Dna:ta oli tarttunut kuoreen, kun mies oli nuolaissut liimapintaa sulkiessaan kuorta. Kotietsinnässä löytyi muun muassa uhreilta anastettuja valokuvia. Lisäksi Hesslerin kotona oli 30 yksittäisiin pakkauksiin laitettua naisten alusvaatekertaa.

Mies oli saanut jo vuonna 1990 kymmenen vuoden tuomion raiskauksesta. Hän ehti vapautua ennen kuin tuomituilta rikollisilta alettiin kerätä dna-näytteitä rekisteröintiä varten.

Lähde: Mirror.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: DNA, murto, pahoinpitely, raiskaus