Mies sai poliisilta uskomattoman puhelun: ”Olet voittanut 172 000 euroa!”

Iso-Britanniassa annettiin tällä viikolla tuomio hyvin poikkeuksellisesta petoksesta. 52-vuotias nainen sai teosta kahden vuoden ja neljän kuukauden linnatuomion.

Nainen työskenteli aiemmin kaupassa myyjänä. Kahdeksankymppinen mies oli antanut hänelle kahdeksan lottokuponkia tarkastettavaksi. Myyjä oli antanut kupongit takaisin vanhukselle ja väittänyt, ettei yhdessäkään ollut voittoa. Hän oli vaihtanut salaa yhden lapuista.

Todellisuudessa yhdessä kupongissa oli 130 000 punnan eli noin 172 000 euron voitto, mutta vanhuksella ei ollut asiasta mitään hajua.

Myyjä otti yhteyttä Iso-Britanniassa arpajaistoimintaa hallinnoivaan Camelotiin ja väitti kuponkia omakseen. Asiaa ryhdyttiin kuitenkin selvittämään tarkemmin, koska naisen työnkuva tuli ilmi. Hän ei osannut esimerkiksi kertoa, mistä kuponki oli ostettu.

Lopulta nainen myönsi teon poliisikuulusteluissa. Iäkäs mies sai virkavallalta sangen erikoisen puhelun, kun hänen kerrottiin voittaneen valtavan summan rahaa. Vanhuksen henkilöllisyys saatiin selville korttiostotietojen ja auton perusteella.

Lähde: The Sun.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: lottovoitto, petos