Miten tämä mies sai näin paljon aikaan?

Enon keskustassa riehui 28-vuotias paikkakuntalainen mies aiheuttaen mittavia omaisuusvahinkoja. Mies oli tiistai-iltana murtautunut Enon jätevedenpuhdistamolle rikkomalla ilmeisimmin parrunpätkällä kaksi 3-kerroksista lämpölasi-ikkunaa. Sisälle päästyään mies oli pysäyttänyt jätevedenpuhdistamon toiminnan rikkomalla prosessia ohjaavan tietokoneen näyttöineen ja vahingoittanut päävirtataulua potkimalla sulakkeita ja kääntelemällä päävirtakytkimiä.

Mies oli tunkeutunut myös kirjapainon tiloihin rikkomalla ulko-oven ikkunaelementin. Kirjapainotiloissa mies oli rikkonut useita ohjausyksiköitä, näyttöpäätteitä ja muuta irtaimistoa. Mies oli tyhjentänyt jauhesammuttimen ja käynyt penkomassa sosiaalitilojen pukukaappeja sekä rikkonut painokoneen jäähdytinletkun. Letkun rikkomisesta aiheutui jäähdytysveden valuminen painotalon lattialle.

Sama tekijä oli lisäksi rikkonut Piennartiellä sijaitsevan asunnon ulko-oven lämpöelementtilasin ulkona olleella jakkaralla.

Poliisi otti miehen kiinni ja hänen epäillään syyllistyneen kahteen törkeään vahingontekoon, vahingontekoon ja kotirauhan rikkomiseen.

 

Teksti:Mika Lahtonen