Naantalilaisen hevostallin toimintaan liittyvä tutkinta etenee: ”Selkeitä viitteitä törkeisiin seksuaalirikoksiin”

Poliisi on tänään tiedottanut Naantalissa sijaitsevan hevostallin toimintaan liittyvän rikostutkinnan etenemisestä. Eri mediat ovat kertoneet muun muassa epäillyn pakkotyövoiman käyttämisestä ja epäillyistä seksuaalirikoksista.

– Tähänastisen selvitystyön myötä poliisi on saanut vahvistusta viime päivinä uutisoinnissa esitettyihin väitteisiin. Asiassa on kuultu useita asianomistajia, ja tapauksessa on selkeitä viitteitä muun muassa törkeisiin seksuaalirikoksiin, tiedotteessa todetaan.

Poliisi suoritti tiistaina kotietsinnän hevostallilla. 1970-luvulla syntynyt pariskunta on kiinniotettuna tutkintaan liittyen. Poliisi kertoo, että asianomistajia on tällä hetkellä noin kymmenen, mutta määrän epäillään vielä kasvavan.

– Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan väärinkäytökset ja rikosepäilyjen taustalla olevat teot ovat tapahtuneet useiden vuosien kuluessa. Pelon ja uhkailun takia uhrit eivät ole ilmoittaneet asiasta aiemmin poliisille, Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

Poliisi kehottaa kaikkia kyseisessä asiassa rikoksen uhriksi joutuneita henkilöitä olemaan yhteydessä poliisiin, vaikka epäillystä rikoksesta olisi kulunut reilustikin aikaa. Poliisiin voi olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: hevostalli, Naantali, pariskunta, pidätetty, seksuaalirikos, tutkinta