Näin Otanmäen tappo tapahtui!

Kajaanin Otanmäessä pari viikkoa sitten tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on edistynyt. Poliisi kertoi hetki sitten, että asiaan on saatu lisäselvitystä ja jutun rikosnimikkeet ovat osittain muuttuneet. Otamäkeläisen miehen kuolemaan johtanutta tapausta tutkitaan nyt tappona, törkeänä ryöstönä ja maksuvälinepetoksena.

Poliisi tutkii myös tapausta, jossa toiselta otanmäkeläiseltä mieheltä anastettiin omaisuutta. Tekoa tutkitaan edelleen ryöstönä.

Teoista epäillään vuosina 1988 ja 1997 syntyneitä irakilaisia turvapaikanhakijoita.

Poliisin mukaan epäillyt ovat kuulusteluissa kertoneet tapahtumista. Ensimmäisessä tapauksessa, tapossa, otanmäkeläistä miestä lyötiin nyrkillä ja veitsellä. Sen lisäksi häntä potkittiin. Mieheltä anastettiin kännykkä ja pankkikortteja. Jälkimmäisessä tapauksessa, ryöstössä, otanmäkeläistä miestä kuristettiin ja hänet kaadettiin maahan. Mieheltä anastettiin kännykkä ja vähäinen määrä rahaa.

Uhrin valikoituivat rikosten kohteiksi sattumalta. Epäillyt eivät tunteneet uhreja entuudestaan. Epäillyillä on ollut ennen tekoja riitaa paikallisten kanssa läheisen ravintolan tuntumassa.

Ensimmäisen tapauksen uhrin epäillään kuolleen tilanteessa saamiin vammoihin. Jälkimmäisen tapauksen uhrin vammat eivät ole vakavia.

Teksti: mikalahtonen