Näin poliisi näkyy jääkiekon MM-kisoissa

Jääkiekon MM-kisat ja sen oheistapahtumat Tampereella ovat suuri kansainvälinen tapahtuma. Paikan päälle odotetaan runsaasti kisaturisteja sekä mediaa.

Järjestäjä vastaa ensisijaisesti yleisötilaisuuden tapahtuma-alueen yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta. Poliisi turvaa omalta osaltaan tapahtuman onnistuneen ja turvallisen läpiviennin.

Sisä-Suomen poliisilaitos on perustanut tapahtumaa varten tilanneorganisaation, joka vastaa yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta sekä torjuu rikollisuutta Nokia Areenalla ja sen läheisyydessä sekä tietysti päivittäistoimintaa tukien koko kaupungin alueella. Poliisi tekee kiinteää yhteistyötä MM-kisojen turvaorganisaation kanssa.

Poliisi tulee korostetusti näkymään virkapukuisena Tampereen keskustassa ja erityisesti Nokia Areenan ja koko tapahtuma-alueen läheisyydessä. Poliisin toimintaan kuuluu myös rikosten paljastamista siviilivaatetuksessa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen pyynnöstä Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) on tehnyt päätöksen ilmatilankäytön rajoittamisesta Tampereen keskustan alueella 12 – 29.5.2023 jääkiekon MM-kisojen ajaksi

Poliisi käyttää tapahtumaan liittyviin tehtäviin ja samanaikaisiin normaaleihin päivittäistoimintaan liittyviin tehtäviin kaikkia Sisä-Suomen poliisilaitoksen voimavaroja. Sen lisäksi Sisä-Suomen poliisi saa apua muilta poliisilaitoksilta. Poliisin toimintakyky on koko tapahtuman ajan riittävä. Tämän tarkemmin poliisi ei voi kertoa varautumisestaan tai siihen käytettävistä vahvuuksista.

Tampereen keskustassa liikkuu tapahtuman aikana tavallistakin enemmän ihmisiä. Lisäksi Nokia Areenan ympäristö on ottelujen aikana rajoitettu liikenteeltä. Poliisi pyytää, että yleisö huomioi tämän varovaisuutena liikenteessä ja huolellisuutena omaisuutensa suojaamisessa väentungoksessa.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: jääkiekko, MM-kisat, poliisi