Näin sujui koulujen päättäjäisviikonloppu Lounais-Suomessa

Koulujen päätösviikonloppu on sujunut vilkkaasti Lounais-Suomen alueella. Erityisesti lauantaina poliisilla on ollut kiire. Viileästä ilmasta huolimatta poliisilla on ollut jopa viimevuotista vastaavaa viikonloppua enemmän tehtäviä.

Nuoriso kokoontui perinteisiin paikkoihin juhlimaan koulujen päättymistä ja kesäloman alkua. Erityisesti Naantalin Nunnalahti oli levoton.  Alaikäiset juopuneet sekä erilaiset nuorison nujakoinnit sitoivat paikalle useita partioita.  Toinen poliisin erityistä huomiota vaatinut paikka oli Porin Kirjurinluoto.

Poliisi suoritti viikonloppuna myös tehostetusti alaikäisten päihdevalvontaa. Valvonnan tuloksista tiedotetaan valtakunnallisesti 14.6.2023.

Vaikka poliisilla on ollut kiire ja tehtäviä viimevuotista enemmän, tuli rikoksia poliisin tietoon kuitenkin hieman viimevuotista vähemmän. Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin lähes sama määrä kuin viimevuonna, rattijuopumuksia taas tuli poliisin tietoon viimevuotta vähemmän.

Karvialla tapahtui sunnuntaina aamulla ennen kuutta yksittäinen auton ulosajo, jossa autossa ollut henkilö on lentänyt ulos ja menehtynyt. Poliisi on aloittanut onnettomuuden tutkinnan.

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: Kirjurinluoto, koulu, Lounais-Suomi, Naantali, Päättäjäisviikonloppu, poliisi, Pori