Naislääkäri kiskoi 10 lasia viiniä ja lähti pokkana töihin – sekoilu johti potilaan kuolemaan!

Ranskassa on julistettu tällä viikolla tuomio naispotilaan kuolemaan johtaneesta järkyttävästä hoitovirheestä. 51-vuotias Helga Wauters sai kolmen vuoden vankeusrangaistuksen. Lisäksi hän joutuu maksamaan menehtyneen naisen omaisille 1,4 miljoonan euron korvaukset.

Syyskuussa vuonna 2014 alle 30-vuotias nainen meni synnyttämään Paussa sijaitsevaan sairaalaan. Anestesialääkärinä työskennellyt Wauters antoi hänelle epiduraalipuudutuksen. Synnytyksen aikana tuli ongelmia ja naiselle jouduttiin tekemään hätäsektio.

Tuomittu muun muassa laittoi potilaalle happinaamarin, vaikka tilanteessa olisi pitänyt käyttää hengityskonetta. Nainen heräsi kesken leikkauksen. Hän huusi karmeissa tuskissa ja oksensi. Potilaan sydän pysähtyi, mutta hänet saatiin elvytettyä. Nainen kuitenkin kuoli neljä päivää myöhemmin. Vauva pystyttiin pelastamaan.

Toinen työntekijä oli haistanut tuomitun hengityksessä alkoholin hajua. Testaus osoitti, että anestesialääkärin veressä oli kymmentä viinilasia vastaavat lukemat. Tuomittu tunnusti olevansa pahasti alkoholisoitunut.

Wauters oli aloittanut työt vain kahta viikkoa aiemmin. Hän oli saanut potkut belgialaisesta sairaalasta ilmestyttyään humalassa töihin. Ranskalaissairaalaan naisen värvännyt rekrytointifirma ei ollut tarkastanut tämän taustoja.

Lähde: NY Daily News.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: alkoholisoitunut, henkirikos, hoitovirhe, humala, kuolema, lääkäri, synnytys