Nelikymppinen mies tappoi äitinsä Lahdessa

Kerromme tuoreessa Alibissa Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaneesta oikeuskäsittelystä. Nelikymppistä miestä syytetään äitinsä surmaamisesta. Mies on myöntänyt tapon, mutta syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Henkirikos tapahtui 11. syyskuuta viime vuonna Lahdessa, Kaikukadulla sijaitsevassa omakotitalossa. Kyseinen talo oli syytetyn 66-vuotiaan äidin. Mies oli asunut äitinsä luona vuodesta 2015 alkaen. Hän on kertonut ajautuneensa tekopäivänä äitinsä kanssa riitaan asumiskuvioon liittyen.

Mies löi äitiään yhteensä 62 kertaa kolmella eri veitsellä. Viiltoja oli uhrin niskassa, selässä, korvassa, poskessa, kaulassa, rintakehässä, vatsassa ja olkapäässä. Syytetty ilmoitti itse asiasta hätäkeskukseen. Hän ei kuitenkaan heti kertonut surmanneensa äitiään, vaan hän oli ollut sekavanoloinen.

Oikeus on määrännyt syytetyn mielentilatutkimukseen. Hän osallistui syytteen lukuun videoyhteyden välityksellä psykiatrisesta vankisairaalasta. Hänen verestään löytyi merkkejä amfetamiinin ja kannabiksen käytöstä teon jälkeen.

Mies oli ennen äitinsä luo muuttoa asunut Helsingissä ja hänellä oli ollut hyviä työpaikkoja. Hänellä on lapsia päättyneestä parisuhteestaan.

Lue jutun yksityiskohdat maaliskuun Alibista!

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: äiti, henkirikos, Kaikukatu, Lahti, mielentilatutkimus, murha, oikeus, poika, psykiatrinen, Puukotus, syyte, tappo, vankisairaala