Nuorten ryöstöaalto iski Turkuun

Viime viikonloppuna Lounais-Suomen poliisin työtehtävissä korostuivat erityisesi nuoriin liittyvät tehtävät. Poliisia hälytettiin avuksi erilaisia häiriötä aiheuttaneisiin kotibileisiin sekä epäiltyjen väkivaltarikosten selvittämiseksi.

Lounais-Suomen poliisi selvittää viikonlopun jäljiltä useita nuoriin liittyviä rikosasioita, joissa on nuoria niin epäiltyjen kuin asianomistajien roolissa.

Perjantaina päivällä muutaman nuoren epäillään tehneen kaksi peräkkäistä ryöstöä Turun keskustassa.

Myöhemmin illalla samana päivänä poliisille ilmoitettiin epäillystä ryöstöstä Turun Runosmäessä, missä kahden nuoren kerrottiin ryöstäneen uhreiltaan veitsellä uhkaamalla rahaa, josta osa on saatu takaisin.

Turun Ankkuritiimi, nuorisotutkinta ja perustutkinnan ryhmät yhdessä selvittävät perjantaisia epäiltyjä rikoksia. Poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta, ja epäillyt ovat tiedossa. Osallisten nuoren iän vuoksi poliisi ei avaa tapauksia yksityiskohtaisemmin.

– Poikkeuksellista perjantain tapahtumissa on se, että kaksi niistä tapahtui keskellä päivää yleisellä paikalla, ulkopuolisten läsnäolosta välittämättä. Tapaukset toteutettiin nopeasti ja yllättäen, ryhmävoimaa käyttämällä, kertoo komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen ennaltaestävän toiminnon yksiköstä.

Väkivaltarikokset korostuivat viikonlopun poliisitehtävissä muutenkin. Pelkästään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisille ilmoitettiin kaikkiaan 24 pahoinpitelystä Lounais-Suomen alueella. Näissä epäiltynä ja uhreina oli niin alaikäisiä kuin myös täysi-ikäisiä henkilöitä.

Teksti: mikalahtonen