Nuorten ryöstövyyhti Turussa selviämässä: Näin härskisti tekijät toimivat

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut ja määrännyt matkustuskieltoon alle 18-vuotiaita nuoria, joiden epäillään tehneen ryöstörikoksia Turussa reilu viikko sitten.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti viime viikolla useista alueellaan edellisviikonloppuna tapahtuneista nuoriin liittyvistä tehtävistä. Poliisi on jatkanut tapausten selvittämistä.

Lauantaina poliisi esitti kahteen erilliseen tapahtumaan vangittavaksi kahta alle 18-vuotiasta henkilöä Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pakkokeinoistunnossa.

Ensimmäinen vangituista on 17-vuotias poika, jota epäillään Turun keskustassa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä. Asiassa oli myös toinen epäilty, joka päästettiin vapaaksi pidätysaikana kuulustelujen jälkeen.

Ryöstettyä omaisuutta päällä

Toisessa vangitsemiskäsittelyssä poliisi esitti vangittavaksi 15-vuotiasta poikaa, jotka epäillään kahdesta törkeästä ryöstöstä ja yhdestä ryöstöstä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus ei kuitenkaan vanginnut poikaa vaan määräsi hänet matkustuskieltoon.

Tapausten esitutkinnassa selvisi, että epäillyn rikoskumppani on alle 15-vuotias. Kaksikon epäillään syyllistyneen myös kahteen muuhun Turun keskustan alueella hiljattain tehtyyn ryöstöön.

Kun poliisi otti poikakaksikon kiinni, heidän hallussaan oli ryöstörikoksilla anastettua omaisuutta. Pojat olivat ottaneet ryöstöillä anastamaansa vaatetusta omaan käyttöönsä, ja lisäksi he olivat yrittäneet myydä muuta ryöstämäänsä omaisuutta sosiaalisen median sovelluksen avulla.

Tapausten esitutkinnassa poliisi on hyödyntänyt keskusta-alueen kattavaa ja hyvälaatuista valvontakameramateriaalia. Niiden sekä asianomistajien kertomien tarkkojen tuntomerkkien perusteella poliisi on pystynyt tunnistamaan epäillyiksi oikeat henkilöt.

Poliisi jatkaa tapausten selvittämistä vielä muun muassa epäiltyjä kuulustelemalla.

Teksti: mikalahtonen