Oletko myymässä autoasi? Varo varkaiden uutta kikkaa

Helsingin poliisi tiedottaa kolmesta epäillystä törkeästä varkaudesta. Kaikki tapaukset ajoittuvat marraskuulle ja ovat tapahtuneet Helsingissä ja Vantaalla.

Epäilty tekotapa noudattaa samaa kaavaa. Epäillyt ovat ottaneet yhteyttä kolmeen henkilöön, jotka ovat myyneet autoaan netissä. Ajoneuvot ovat olleet niin uusia, että niihin on kuulunut niin kutsuttu transponder-avain.

”Ostajaehdokas” on halunnut nähdä auton molemmat avaimet tullessaan katsomaan kohdetta. Epäilyn mukaan toinen avaimista on vaihdettu tässä yhteydessä. Omistaja on myöhemmin ihmetellyt, miksei toinen avaimista enää toimi. Seuraavaksi auto onkin jo kadonnut parkkipaikalta.

Kaikki epäillyt ovat poliisitiedotteen mukaan ulkomaalaistaustaisia. Yksi epäillyistä saatiin kiinni Tallinnan satamassa. Hän oli liikenteessä varastetulla autolla. Toinen ajoneuvoista on yhä kateissa ja kolmas on saatu palautettua omistajalleen.

Yksi epäillyistä on tällä hetkellä vangittuna ja kahdesta muusta on annettu eurooppalainen pidätysmääräys.

– On mahdollista, että kyseinen toimintamalli ilmenee jossakin vaiheessa uudelleen. Ihmisten kannattaa pitää silmät auki myyntitilanteissa ja olla avainten kanssa erityisen tarkkoina, rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Outi Petersohn-Järvinen varoittaa kansalaisia.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: auto, Helsinki, Vantaa, varkaus