Oulun vaalimellakka: Yksi edelleen putkassa

Poliisi on jatkanut vaalikahakan tutkintaa Oulussa. Eilen Oulun Rotuaarilla kolme miestä mellakoi Kokoomuksen vaalikojun edustalla ja poliisi joutui käyttämään muun muassa OC-sumutinta ja etälamautinta miesten taltuttamiseksi.

Epäillyt kolme miestä ovat olleet kuulusteluissa vaitonaisia, mutta he ovat myöntäneet olleensa Rotuaarilla tapahtuma-aikana. Yksi miehistä on pidätetty. Kaksi muuta on vapautettu.

Esitutkinnassa on paljastunut, että ainoastaan pidätetyllä henkilöllä oli ollut päällään luotiliivit. Hän ei halua kommentoida liivien käyttöä, eikä muutenkaan koko asiaa.

Tutkinnassa ei ole tullut esiin mitään sellaista, joka viittaisi siihen, että miesten tarkoituksena olisi ollut aiheuttaa häiriötä tai väkivaltaa.

Tilanne oli käynnistynyt siitä, kun miehet olettivat tulleensa valokuvatuiksi ja kävivät siksi läheisessä vaalikojussa olleen järjestösihteerin kimppuun. Poliisi täsmentää, että asianomistajina ei ole kansanedustajaehdokkaita vaan Kokoomuksen vaalikojulla olleita muita henkilöitä.

 

Teksti:Mika Lahtonen