Palojäljet ja mustelmat avasivat 4-vuotiaan murhatutkinnan poliisille

Poliisi tutkii murhana 4-vuotiaan pojan kuolemaa 8.6.2023 Joensuun Rantakylässä. Uhrista löydettiin laajoja palovammoja sekä lukuisia mustelmia. Vammojen syntymekanismi pyritään selvittämään esitutkinnan aikana. Poliisi ei voi ottaa kantaa vammojen syntyyn, epäilyn rikoksen tekotapaan tai kuolinsyyhyn esitutkinnan tässä vaiheessa.

Poliisi on kuulustellut epäiltyjä, jotka ovat nyt vangittuina

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi 9.6.2023 uhrin 21-vuotiaan äidin ja 25-vuotiaan isäpuolen todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä murhasta. Käräjäoikeuden ratkaisu on salainen, joten ratkaisun sisältöä ei voida avata enempää.

Poliisi on kuulustellut molempia epäiltyjä. Poliisi selvittää esitutkinnan tässä vaiheessa teon mahdollista motiivia ja onko kuulusteluissa ristiriitaa muun esitutkinnan kanssa. Poliisi ei ota kantaa, onko perhe ollut lastensuojelun asiakkaana, sillä lastensuojelun asiakkuudet ovat salassa pidettävää tietoa.

Poliisi pyytää työrauhaa esitutkinnan turvaamiseksi

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun siihen on mahdollisuus esitutkintaa vaarantamatta. Poliisi pyytää työrauhaa ja muistuttaa, että mahdollisten yksityiskohtien julkaiseminen voisi tällä hetkellä vaarantaa käynnissä olevan esitutkinnan objektiivisuuden.

Julkisuudessa on käyty myös huomattavan paljon keskustelua siitä, onko tapauksessa syytä epäillä rikoksesta jotain viranomaista. Jos viitteitä asiasta tulee esille, asiasta käynnistetään erillinen esitutkinta. Tällä hetkellä tällaista esitutkintaa ei ole käynnissä.

Taustaa epäillylle henkirikokselle

Hätäkeskus sai torstaina 8.6.2023 klo 8.20 ilmoituksen, että Joensuun Rantakylässä sijaitsevassa yksityisasunnossa on eloton lapsi. Hätäkeskukseen soitti lapsen isäpuoli. Paikalle hälytettiin useita ensihoidon ja poliisin yksiköitä. Tapahtumapaikalla ensihoito totesi lapsen kuolleeksi.

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: 4-vuotias, Joensuu, murha, poliisi, Rantakylä