Body-tagin alkuskriptit

Perheriita päättyi henkirikokseen Jalasjärvellä

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen partio oli menossa selvittelemään tavanomaista auton tieltäsuistumista Jalasjärven Hakalantielle. Partio ei ollut vielä ehtinyt paikalle, kun hätäkeskus välitti viestin, jonka mukaan onnettomuuspaikan lähellä olevan talon pihasta on kuulunut useita
laukauksia. Poliisi totesi lopulta, että paikalla oli tehty henkirikos.

Hieman ennen puoltayötä alkanut tapahtumasarja käynnisti mittavan poliisioperaation, kun paikalle tulleet pelastuslaitoksen ensivasteyksiköt ja sairaankuljetusyksikkö ilmoittivat, että talon nurkalta oli evakuoitu hälytysajoneuvojen taakse suojaan vakavasti haavoittunut naishenkilö.

Pelastusajoneuvoja ei voitu siirtää, koska oli tiedossa että talossa on myös järeitä metsästysaseita, joilla  ajoneuvoja olisi voitu ampua. Ainakin yksi cal. .22 käsiaseella  ammutuista luodeista oli osunut sairaankuljetusautoon.

Saadun tiedon mukaan asuntoon olisi tilanteen alkuvaiheessa jäänyt epäillyn lisäksi myös muita henkilöitä, sekä uhrin ja epäillyn yhteinen 3 vuoden ikäinen lapsi.

Ensihoidosta huolimatta autojen taakse suojaan haettu, avopuolisonsa ja lapsensa kanssa kyseisessä talossa asunut 34-vuotias nainen menehtyi pian vammoihinsa.

Poliisi sai neuvottelukosketuksen epäiltyyn, joka antautui lopulta ilman vastarintaa hieman kello 02 jälkeen yöllä.  Poliisi on pidättänyt rikoksesta epäiltynä menehtyneen naisen avopuolison, 41-vuotiaan jalasjärveläismiehen, jota epäillään tapon lisäksi eräistä lievemmistä rikoksista.

Kohdepaikka sijaitsee Jalasjärven keskustan tuntumassa ja tilanteen aikana jouduttiin muutamia lähiasuntoja evakuoimaan ja liikenne katkaisemaan alueelle johtavilta teiltä.

Alustavien selvitysten mukaan pariskunnalla olisi ollut jo aiemmin illalla riitaa keskenään, joka päättyi kotiintulon jälkeisiin traagisiin tapahtumiin. Alkoholilla epäillään olevan osuutta tapahtumiin. Epäillyn kiinnioton jälkeen 3-vuotias lapsi löytyi nukkumasta omasta sängystään.

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen partioiden lisäksi operaatioon osallistui useita liikkuvan poliisin partioita, Pohjanmaan poliisilaitoksen partio, sekä Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen ensivaste ja Jalasjärven sairaankuljetus. Tilanteen pitkittymisen ja lisävahinkojen varalta valmiudessa paikalla olivat lisäksi Pohjanmaan taktisen ensihoidon ryhmä, sekä Puolustusvoimien erityiskalustoa.

Teksti:Mika Lahtonen