Body-tagin alkuskriptit
Erikoinen tekoväline

Pojat saivat kaverinsa hengiltä juustonpalasella

Lontoossa on meneillään oikeuskäsittely hyvin erikoisessa kuolemantuottamustapauksessa. Vuonna 2017 poika menehtyi koulussa tapahtuneen kiusanteon seurauksena.

13-vuotias poika oli vakavasti allerginen lukuisille ruoka-aineille kuten pähkinöille, kananmunille ja maitotuotteille. Lisäksi hänellä oli astma, atooppinen ihottuma ja keliakia. Luokkakaveri antoi ruokatauolla toiselle pojalle juustonpalan ja käski heittää sillä sittemmin menehtynyttä poikaa. Tämä meni anafylaktiseen shokkiin. Poika kiidätettiin sairaalaan, mutta häntä ei onnistuttu pelastamaan.

Oikeudenkäynnissä puidaan, kuinka tietoisia pojat olivat tekonsa mahdollisista seurauksista. Kaverukset ovat myöntäneet tienneensä pojan allergioista. He ovat kertoneet, että luulivat allergian aiheuttavan ainoastaan ihottumaa tai kuumeen nousemista. Toinen poika sanoi, myös ettei tiennyt juuston olevan maitotuote.

Tuomari kiinnitti oikeudenkäynnissä huomiota siihen, että poikien tarinoiden yksityiskohdat olivat muuttuneet parin vuoden takaisiin poliisikuulusteluihin nähden. Lisäksi he puhuivat hieman liikaa täysin yksiin, vaikka tarinat olivatkin muuttuneet.

Oikeudenkäynti jatkuu, Alibi seuraa tilannetta.

Lähde: Mirror-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: kuolemantuottamus