Poliisi edistyi Helsingin lapsiseksitutkinnassa

Poliisi sai lauantai-iltana hätäkeskuksen kautta tiedon epäillyistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista Helsingissä. Rikoksista epäilty otettiin kiinni samana iltana yksityisasunnosta Itä-Helsingistä.

– Asunnossa oli kiinniottohetkellä kolme henkilöä. Heidät kaikki otettiin kiinni, jotta voitiin varmistua siitä, mikä heidän osuutensa on epäiltyihin rikoksiin. Mitä vakavammasta rikosepäilystä on kysymys, sitä matalampi kynnys poliisilla on ottaa henkilöitä kiinni kuulustelujen ajaksi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela kertoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan kiinniotetuista kaksi on vapautettu, koska poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan heitä ei ole syytä epäillä rikoksista. Kolmatta kiinniotettua, 1990-luvulla syntynyttä miestä epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänet on pidätetty ja poliisi tulee esittämään miestä vangittavaksi tämän viikon aikana.

– Mies on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen, rikoskomisario Saara Asmundela vahvistaa.

Rikosten tekokertoja on useita ja teot ovat kohdistuneet yhteen asianomistajaan.

– Poliisi ei kommentoi asianomistajan ikää tai sukupuolta, koska haluamme varmistaa, että asianomistajan henkilöllisyys pysyy salassa. Kyseessä on alaikäinen lapsi, Asmundela sanoo.

Poliisi rohkaisee seksuaalirikoksen uhriksi joutuneita kertomaan asiasta luotettavalle aikuiselle ja ilmoittamaan asiasta välittömästi poliisille.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: poliisi, Saara Asmundela, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä raiskaus