Poliisi epäilee 16-vuotiasta huumenuorta tapon yrityksestä

Poliisi epäilee 16-vuotiasta nuorta miestä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä 11. kesäkuuta Turussa Varissuolla tapahtuneessa vakavassa väkivallanteossa.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Varissuolla kesäkuussa tapahtuneesta vakavasta väkivallanteosta, jossa epäilty vahingoitti uhria teräaseella ja anasti hänen hallustaan vähäisen määrän huumausaineita. Asia etenee seuraavaksi syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisin esitutkinnan perusteella väkivallanteko tapahtui ennalta viestisovelluksessa sovittujen huumausainekauppojen yhteydessä. Sovitun kaupan kohteena oli huumaavia lääkkeitä joiden määrä ja rahallinen katukauppa-arvo oli hyvin vähäinen.

Tekijän epäillään menneen kaupankäyntipaikalle tarkoituksenaan ryöstää myyjä. Kun myyjänä toiminut aikuinen mies yritti poistua tilanteesta, löi epäilty uhriaan teräaseella selkään aiheuttaen tälle hengenvaaralliset vammat. Väkivaltatilanne tapahtui alkuiltapäivällä Krööpilänkadun varressa olevan kerrostalon edustalla. Teon jälkeen epäilty pakeni paikalta juosten. Esitutkinnan perusteella tilanteessa ei ole uhattu sivullisia.

Aikuinen uhri kuljetettiin tapahtumapaikalta sairaalahoitoon.

Poliisi otti rikoksesta epäillyn nuoren kiinni pian tapahtumien jälkeen tekopaikan välittömästä läheisyydestä ja hän on yhä vangittuna. Tekovälineenä ollut veitsi ja kaupan olleet huumaavat lääkkeet löytyivät kiinnioton yhteydessä epäillyn hallusta.

Väkivallanteon rikosnimike muuttui tutkinnan edetessä törkeästä pahoinpitelystä tapon yritykseksi ja törkeäksi ryöstöksi. Asia etenee nyt syyteharkintaan.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: huumekauppa, poliisi, Tapon yritys, Turku, Varissuo