Poliisi epäilee vartijoita kuolemantuottamuksesta

Vartijoiden kiinniottama henkilö menehtyi eilen 7.1. Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa voimankäyttötilanteessa. Poliisi jatkaa tapahtuman kulun selvittämistä.

Asiasta on kirjattu rikosilmoitus, ja poliisi tutkii tapahtunutta kuolemantuottamuksena. Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella kuolemantuottamuksesta on syytä epäillä useita henkilöitä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, koska kiinniotettu henkilö on menehtynyt.

Paikalla on ollut runsaasti henkilöitä, jotka ovat tehneet havaintoja tapahtuman aikana tai kuvanneet tapausta puhelimillaan. Mahdollisia tietoa ja havaintoja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

– Mikäli teillä on hallussanne asiaan liittyviä videoita, toivomme, että kerrotte yhteystietonne, niin annamme teille myöhemmin ohjeet materiaalin toimittamisesta poliisille, rikoskomisario Nina Kangas sanoo.

Koska oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen alkaa alkuviikolla, tiedotamme asiasta seuraavan kerran aikaisintaan sen jälkeen.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Espoo, Iso-Omena, kuolemantuottamus, vartija