Poliisi etsii HIV-naisen uhreja

Pirkanmaan poliisilla on tutkittavana rikoksia, joissa epäillään vuonna 1982 syntyneen naisen olleen suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä miesten kanssa, vaikka hänellä on todettu hiv-virus.

Poliisi epäilee rikoksista vuonna 1982 syntynyttä Tampereella asuvaa Judith Omondi-Mäkelää, joka on käyttänyt myös nimeä Rachel. Epäilty on vangittuna.

Tähän mennessä tutkimuksissa on ilmennyt 7 miestä, jotka ovat olleet sukupuoliyhteydessä epäillyn kanssa, mutta esitutkinnan mukaan on epäiltävissä useampia kumppaneita, joiden henkilöllisyyttä ei ole saatu selvitettyä. Aikaväli epäilylle on 2005- 2010.

Esitutkinnassa esiin tulleet tapaukset ovat tapahtuneet Pirkanmaalla. Epäillyn tiedetään olleen eroottisena tanssijana Jyväskylässä, Lahdessa ja Tampereella.

Oheisen kuvan julkistamisen myötä poliisin tarkoituksena on, että mahdolliset Omondi-Mäkelän seksikumppanit menevät hiv-testiin, koska he saattavat olla vakavassa vaarassa, jos he tietämättään kantavat virusta. He saattavat näin myös levittää tartuntaa muihin henkilöihin.

Epäillyn henkilöllisyyden poikkeuksellisen paljastamisen syynä esitutkinnan aikana on erityisen painavat henkeen ja terveyteen liittyvät syyt sekä tärkeät tutkinnalliset näkökohdat.

Poliisi toivoo, että kaikki asianomistajat ottavat yhteyttä poliisiin ja menevät hiv-testiin.

Judith Omondi-Mäkelä on antanut suostumuksensa kuvansa julkaisemiseen.

Poliisi pyytää kaikkia Omondi-Mäkelän kanssa sukupuoliyhteydessä olleita henkilöitä ottamaan yhteyttä päivisin kello 8-16 poliisin numeroon 050 313 73 91.

Teksti:Mika Lahtonen