Poliisi halusi kuvata, kun pidätetty roikkui hirressä

Ruotsissa on noussut kohu sellissään hirttäytyneen pidätetyn käsittelystä. Poliisi halusi kuvata hirttäytyvän ennen pelastustoimia.

Poliisi esti auttamasta

23-vuotias göteborgilainen mies löydettiin hirttosilmukkaan ripustautuneena sellistään Mariestadin poliisiasemalla. Paikalle kutsuttiin ambulanssi, jonka henkilökunta ei kuitenkaan heti saanut ottaa miestä hirrestä. Selliin tullut naispoliisi halusi kuvata miehen hirttosilmukassa.

Roikkui yhdeksän minuuttia

Mies ehti roikkua hirressä yhdeksän minuuttia ennen kuin ambulanssin miehistö sai katkaista hirttonarun. He onnistuivat elvyttämään miehen sydämen toiminnan. 23-vuotias kuitenkin kuoli sairaalassa kahden päivän kuluttua saamiinsa vammoihin.

Ketään ei syytetä

Uhrin omaiset tekivät ilmoituksen viranomaisten toiminnasta, mutta ketään ei ole asian vuoksi asetettu syytteeseen. Pidätettyjen vartijoille on Mariestadissa annettu uudet ohjeet ja lisäkoulutusta. Lisäksi he ovat saaneet leikkurit, joilla vastaisuudessa voivat katkoa hirttonarut.

Vähemmän putkakuolemia kuin Suomessa

Mariestadin tapaus sattui keväällä tänä vuonna. Vuonna 2007 kuoli Ruotsissa seitsemän ihmistä putkaan. Suomessa putkakuolemia on vuosittain kymmenkunta.

Karttalinkki Mariestad>>

 

 

Teksti: Alibi.fi